Live-tulokset:

Tellu haastaa Sotkun munkin

Puolustusvoimilla on tärkeä rooli Lappee-Jukolan onnistumisessa. Ilman Puolustusvoimia ja erityisesti Maasotakoulua ei olisi reaaliaikaiseen tulosseurantaan tai televisiolähetykseen tarvittavia yhteyksiä, telttakylää, viestien lähtölaukausta – tai munkkeja!

Lappee-Jukolassa Sotilaskotiyhdistys on asettautunut Puolustusvoimien esittelyalueelle. Maastonvihreä teltta ei ole suuren suuri, mutta tuntuu vetävän asiakkaita tasaisena virtana, sateisesta säästä huolimatta. Mahtaako munkki olla täälläkin se suurin hittituote?

Se on Tellu vaan

Toki munkit tekevät kauppansa myös Lappee-Jukolassa. Täällä valikoimaan kuuluu myös Telamiina, tuttavallisemmin Tellu vaan. Se on paikallisen Sotkun erikoisuus, jota on myyty jo vuosien ajan.

Telamiina

Telamiina, olkaa hyvä!

“Telamiina tehdään munkkitaikinaan, joka kaulitaan levyksi. Sille sitten levitetään rasvaa, kanelia ja sokeria, levy rullataan ja leikataan palasiksi”, kertoo Sotkussa työskentelevä Marketta.

Tämä korvapuustin mausteilla terästetty makea herkku paistetaan upporasvassa munkin tavoin ja viimeistellään tomusokerikuorrutuksella. Ulkoasultaan lopputulos kieltämättä muistuttaa hieman telamiinaa.

Makea sopii sadesäähän

Vaan miten Tellu sopii suunnistuksen ystävien suuhun?

Unna on Sotkun munkkien ystävä

Unna on perinteisten munkkien ystävä

Unnan ja Riitan Jukola-traditioihin kuuluu aina munkkikahvit paikallisessa Sotkussa. Hillomunkki oli Unnan mielestä aivan odotusten mukainen: se sisälsi sopivasti omenahilloa. Riitan suuhun Tellu oli hiukan liian makea.

Telamiinalla on myös kannattajansa. “Aivan passelin makea tähän säähän”, toteaa Tuomas. Sonja kuten muutama muukin Sotkun asiakas tuli valinneeksi Tellun vahingossa, mutta ei kadu: “Hyvää on!”

Tuomaksen mielestä Tellu sopii mainiosti sadesäähän

Tuomaksen mielestä Tellu sopii mainiosti sateiseen säähän

Teksti: Ainomaija Pennanen

« Takaisin

Päätukija

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Avainyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Taustayhteisöt

Yhteistyötapahtumat