Live-tulokset:

Suosikkijoukkueet luottavaisina ennen Jukolaa

Kalevan Rastin valmentaja Antti Harju (vas.) ja Kooveen manageri Raimo Arvola kuuntelevat Topi Anjalan taktiikkaa avausosuudelle.

Kalevan Rastin valmentaja Antti Harju (vas.) ja Kooveen manageri Raimo Arvola kuuntelevat Topi Anjalan taktiikkaa avausosuudelle.

Jännitys leijui ilmassa Lappeenrannan kaupungintalolla perjantaina iltapäivällä, kun suomalaiset ennakkosuosikkijoukkueet kertasivat lehdistölle viestien lähtöasetelmia. Rento, oma suoritus oli suunnistajien tähtäimessä, mutta epävarmuustekijöitäkin oli ilmassa.

 

Venloissa kymmenkunta ennakkosuosikkia

Venlojen viestissä mikään joukkue ei suostu omimaan ennakkosuosikin viittaa itselleen. Median kuultavina olivat kentien vahvimmiksi suomalaisjoukkueiksi etukäteen veikattujen joukkueiden SK Pohjantähden Marika Teini sekä Kooveen Miia Niittynen.

Kauden kisoissa hyvässä vedossa ollut Teini kertoi hyvän vireen perustuvan ehjälle harjoituskaudelle – Pitkästä aikaa käytettävissä on ollut kaksi ehjää jalkaa, mikä on mahdollistanut täysipäiväisen harjoittelun. Lappee-Jukolan erikoisuutta, läpijuoksua, Teini piti mielenkiintoisena uudistuksena. – Spekulointia on riittänyt siitä, mitkä osuudet siitä kulkevat. Jos ankkuriosuus kulkisi läpijuoksun kautta, saisin siinä tiedon tilanteesta muihin nähden, hän pohdiskeli.

SK Pohjantähden valmentaja Juha Haajanen paljasti taustoja joukkuevalinnoista. – Nuorten maajoukkuesuunnistaja Anna Haataja olisi näyttöjen perusteella voitu nostaa jo ykkösjoukkueeseen, mutta yhteisellä päätöksellä urheilijan kanssa päädyimme kakkosjoukkueen osuuteen. Ykkösjoukkueessa suunnistaa siis kokenut nelikko Wennman, Joensuu, Haajanen ja Teini, hän kertaa. Pientä epävarmuutta valmistautumiseen tuo kolmososuuden Sofia Haajasen pienet sairastelut tällä viikolla.

Hyvään suoritukseen kevään Tiomilassa yltänyt Kooveen naisjoukkue lähtee Lappee-Jukolaan yhtenä ennakkosuosikkina. Joukkueen valmennuksesta paljastetaan, että viisihenkisestä Tiomila-joukkueesta yhden pois pudottaminen ei ollut helppoa, mutta Marjo Niittysen sairastuminen viime hetkellä ratkaisi ongelman itsestään. Ykkösjoukkueessa juoksee siis nelikko Hulkkonen, Uotila, Miia Niittynen ja Mironova.

Kolmatta osuutta Venlojen viestissä vievä Miia Niittynen oli tyytyväinen joukkueensa kauden tuloksiin. – Olemme saaneet joukkueeseen hyviä vahvistuksia ja onnistumisen kautta porukan fiilis on kohonnut ja suoritukset parantuneet sen seurauksen entisestään, hän toteaa.

 

Jukolassa tutut suosikit vahvoilla

Jukolan viestin suomalaisista ennakkosuosikeista puhuttaessa ei voida ohittaa Joensuun ylpeyttä, Kalenvan rastia. Joukkueen valmentaja Antti Harju kertasi tällä kertaa vain 2 suomalaista suunnistajaa sisältävän joukkueen valintaperusteita. – Suunnistus on tulosurheilua ja joukkueeseen valitaan seitsemän parasta saatavilla olevaa suunnistajaa. Tällä kertaa ryhmään mahtui vain 2 suomalaista.

Vaikka joukkueen luottoankkuri Thierry Gueorgiou ei ole viime aikojen suurviesteissä kyennyt ratkaisemaan ankkuriosuudella voittoa Kalevan rastille, löytyy kokeneelta valmentajalta edelleen luottoa ranskalaisässän taitoihin. – Uskomme, että meillä on paras joukkue joka tekee vähiten virheitä Jukolan yössä ja haluaa voittoa eniten, hän perustelee luottoa joukkueeseensa.

Maastotyypistä Harjulle on jäänyt selkeä kuva treenileirien pohjalta. – Odotamme näkyvyydeltään vaihtelevaa maastoa. Välillä saa luukuttaa ja välillä kasvillisuus estää näkyvyyden lähes täysin, mikä voi tarjota irtioton mahdollisuuksia varsinkin yöosuuksille, hän arvioi viestin ratkaisupaikkoja.

Tamperelainen Koovee on nostettu monen suosikiksi myös miesten viestin voittajaveikkauksissa. Naisten joukkueen tapaan miesten joukkue on täydetynyt nimekkäillä vahvistuksilla ja mukana on myös Lappeenrantalaisen maastotyypin hyvin tunteva, Lappeen Rientoakin aiemmin urallaan edustanut Jani Myllärinen.

Median tentattavaksi saapunut joukkueen aloittaja Topi Anjala kertoi taktiikastaan ensimmäiselle osuudelle. – Välillä on otettava varman päälle ja mentävä vähän käsijarru päällä välttääkseen virheet, kertoo kaksi kertaa aiemmin Jukolan viestin avausosuudella esiintynyt, maajoukkuetasollakin Suomea edustanut suunnistaja. – Jos alussa tekee virheen ja putoaa letkan taakse, on sieltä hankala nousta kohti kärkeä, Anjala muistuttaa.

« Takaisin

Päätukija

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Avainyhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Yhteistyökumppanit

Taustayhteisöt

Yhteistyötapahtumat