Palkintojen jako suoritettu

Nuorten Jukolan viestin 15 parasta joukkuetta on palkittu. Jukolan lippu laskettu salosta ja
luovutettu tulevan vuoden 2019 Turun Suunnistajien järjestävän seuran edustajalle.

Nuorten Jukolan sanoma 2018

Nuorten Jukolan sanoma 2018

 

Seitsemän veljeksen Jukolan talossa myös urheiltiin. Usein veljekset muodostivat kaksi joukkuetta ja löivät kilpaa kiekkoa.

Kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi kuvaa peliä näin: ”Alkoi kiekko lennellä heidän välillänsä, ja kauas kajahteli tienoo, koska kanget iskelivät vasten visasta pyörää, joka huminalla juoksi edestakaisin”.

Tänne Saarijärvelle on runsaat pari vuosikymmentä sitten perustettu Tapperien taideseura vaalimaan neljän Tapperin veljeksen perintöä. Tapperit olivat taiteilijoita, mutta myös urheilijoita. Hiihto oli rakkain laji, mutta heitä innosti yleensäkin itsensä mittaaminen ja luonnossa liikkuminen. He ovat jättäneet perinnön, jolla on suuri merkitys paitsi Saarijärvelle, myös laajemminkin kulttuurin monimuotoisuuden ymmärtämisessä.

Me nuoret suunnistajat olemme tänään kuljettaneet viestimme Kusiaismäen rinteillä Aleksis Kiven hengessä muistuttaaksemme Harri, Marko, Kain ja Yrjö Tapperin tahdosta vaalia vahvaa sielua vahvassa ruumiissa.

Saarijärvellä 18. elokuuta 2018

Nuorten Jukolan suunnistajat

Kouvolan Suunnistajat Nuorten Jukolan voittoon Saarijärvellä

Kouvolan Suunnistajat voitti 33. Nuorten Jukolan Saarijärvellä, Espoon Suunta toinen ja Lynx kolmas.
Nuorten Jukolasta tehtiin iso, iloinen ja toivottavasti ikimuistoinen tapahtuma niin teille suunnistajille, huoltajille kuin meille järjestäjillekin. Paljon onnea voittajille ja iso kiitos kaikille osallistujille!

Nuorten Jukolan ankkurit matkassa

Saarijärven aurinkoisessa säässä ankkuriosuudelle kärjessä lähti Espoon Suunta 1,33 minuutin johdossa. Kouvolan Suunnistajat ja Lynx lähtevät jahtaamaan kärkijoukkuetta. Kolmen kärki on erottunut selvästi muista joukkueista.

Ratamestarin ennakkoon tekemän aikataulun mukaan voittajajoukkueen odotetaan saapuvan maaliin 14.30.

Nuorten Jukolan osuusisännät ovat kasanneet viestiin yhdistelmäjoukkueen, jonka ankkurina juoksee Minna Kauppi. Lisäksi järjestävä seura, Saarijärven Pullistus, on saanut kilpailun ulkopuolella suunnistavaan yhdistelmäjoukkueeseensa vahvistuksen ankkuriosuudelle Jani Lakasesta.

Väliaikatiedot 5. osuuden jälkeen

Kolmannen osuuden vaihtoon tuli ensimmäisenä Espoon Suunta 1, toisena OK Trian 1 ja kolmantena MS Parma. 18 joukkuetta on tullut vaihtoon, eroa kärkeen 7,12 minuuttia.

Neljännellä osuudella kilpailu kärjessä sen kuin kiristyy. Kahdeksan joukkuetta mahtuu neljän minuutin sisään. Neljännen osuuden vaihtoon kärjessä saapui Espoon Suunta yhdessä MS Parman kanssa, kolmantena Orienta Ski-O 1. Viides osuus on pituudeltaan 3,7km ja osuudella on GPS-seuranta.

Viestin kaksi viimeistä ja pisintä osuutta ovat vielä jäljellä. Kuudennelle osuudelle kärjessä lähti Espoon suunta, MS Parma toisena ja kolmantena, aivan MS Parman kannassa, Lynx.

Nuorten Jukolan 2018 lähtölaukaus ammuttu

Nuorten Jukolan 154 joukkuetta kirmasivat Kusiaismäen haastavaan maastoon klo 11.30.
Ensimmäiseen vaihtoon saapui Jämsän Retkiveikot, toisena venäläisjoukkue Nord West 1 ja aivan rinnalla, kolmantena Espoon Suunta.
Toisella osuudella on joukkueilla käytössään GPS-seuranta, jolloin suunnistajien etenemistä pääsee seuraamaan reaaliajassa. GPS-seuranta jatkuu osuuksilla 5 ja 7.

Kilpailukeskuksen rakenteet valmiina

Koko päivän on talkooporukka ahertanut ja valmista on tullut.Opasteet ovat olleet jo aamupäivästä paikoillaan. Tulospalvelutiimi on raatanut koko pitkän päivän. Illan päätteksi pidettiin pieni kenraaliharjoitus eri toimintojen kesken.
Info aukeaa Kusiaismäen kilpailukeskuksessa klo 8.00. Nuorten Jukolan areena on valmiina odottamassa teitä.
Kaikille Saarijärvelle saapuville TERVETULOA! Nautitaan viestipäivästä, onnea ja menestystä kilpailijoille.

Kusiaismäen kilpailukeskus rakentuu

Talkoolaisten tämän viikon urakka alkaa pikku hiljaa valmistua.
Lähtöpaikan ja maalin aitaukset ja viitoitukset ovat työnalla.
Kartat on pussitettu samoin seura- ja joukkuemateriaalit.
Vielä kaksi päivää aherrusta, sitten areena on nuorille suunnistajille valmiina.

Nuorten Jukolan joukkueet

Jälki-ilmoittutuminen on päättynyt 13.8.
Tulevaan lauantain Nuorten Jukolan viestiin on ilmoittautunut 145 joukkuetta, suunnistajia 1015.
Viime vuoden voittajaseuralta Tampereen Pyrinnöltä on ilmoittautunut 7 joukkuetta ja Espoon Suunnalta 8 joukkuetta. Ruotsista on tulossa yksi joukkue ja Venäjältä on ilmoittutunut 10 joukkuetta, neljästä eri seurasta.
Tervetuloa ja onnea kaikille viestikisaan!