Osuusisäntäesittely osa 7: Saarijärven kaupunki

Saarijärven kaupunki

Saarijärvi on luonnonkaunis, vetovoimainen, terveen elämän kasvuympäristö – yrittämisen, osaamisen ja kulttuurin seutukeskus Pohjoisessa Keski-Suomessa. Saarijärven keskusta on rakentunut kolmen järven Saarijärven, Lumperoisen ja Herajärven väliselle saarekkeelle. Meillä voi asua keskustassa järven rannalla.

Kulttuuri- ja liikuntapalveluita on tarjolla monipuolisesti kaikille. Luonto järvineen on ainutlaatuinen koko Suomessa. Saarijärvellä asuttiin jo kivikaudella, mikä on loistava osoitus kaupunkimme ajattomasta vetovoimasta. Saarijärvellä on uskomattoman monipuolinen kulttuuri- ja liikuntamahdollisuuksien tarjonta läpi vuoden. Kaupunkiamme kuvaa hyvin tunnuslauseemme OLE, ELÄ, NAUTI! Juuri tätä on asuminen Saarijärvellä.

Perustietoa

Asukasluku 9689 (kesäkuu 2017)
Kokonaispinta-ala1422 km2
Maapinta-ala 1255 km2
Vesipinta-ala 167 km2