Ratamestarit veikkaavat loppukiritaistoja

Jukolan viestin aattoiltana kilpailunjohtaja Jorma Aherto on luottavaisella mielellä. Valmistelut ovat edenneet suunnitelmien mukaan. Keskiviikon kenraaliharjoituksen jälkeen kilpailukeskus ja talkooväki ovat valmiina vastaanottamaan Jukola-kansan.

– Talkooväen keskuudessa on oikein hyvä pöhinä ja valmisteluja on ollut ilo seurata. Olen erittäin tyytyväinen siihen, että meillä on koossa yli 2000 talkoolaista.  Tavoitteenamme on tarjota sekä kilpailijoille että talkoolaisille sellaisia elämyksiä, joita on mukava muistella vielä kiikkustuolissakin, toteaa kilpailunjohtaja Aherto.

Vaativaa maastoa ja ratamestareiden jekkuja

Maasto tarjoaa vaihtelevasti vauhdikasta kangasta ja vaativaa supikkoa. Ratamestarit ovat suunnitelleet suunnistajien päänmenoksi monenlaisia jekkuja.

– Emit-aikakausi mahdollistaa kulmikkaatkin rataratkaisut ja monenlaiset kikkailut. Kaikki keinot on käytetty, jotta Venlojen viestin jännitys säilyy loppuun saakka, arvioi ratamestari Ville Kauppi.

Jukolan viestin ratamestari Juhani Jaskarikin toivoo, että viesti ei ratkea vielä yöosuuksilla.
– Veikkaukseni on, että kovimmat joukkueet käyvät kirikamppailua loppusuoralla ja voittaja selviää vasta maaliviivalla, Jaskari ennustaa.
– Hälvälän kaltaista suppamaastoa ei löydy mistään muualta, joten kilpailijoille on luvassa ainutlaatuisia kokemuksia, kertoo Juhani Jaskari. Jaskari itse on muuttanut Hollolaan 90-luvun alussa ja hankkinut suunnistusoppinsa nimenomaan Hälvälän maastoissa joten maasto on ratamestarille hyvin tuttu ja rakas. 

Teksti: Terhi Sillanpää-Reitti

Kuva: Kimmo Hirvonen