Lahti-Suunnistus elokuun alussa tarjoaa vuoden 2018 Jukolan kaltaista maastoa

Santaveräjän maastotyyppi valtatie 12:n eteläpuolella on hyvin samanlaista kuin tulevan vuoden Lahti-Hollola Jukolan maasto. Tämän vuoden Lahti-Suunnistus, joka on järjestyksessään jo 40., kilpaillaan 5.–6.8.2017 Santaveräjässä ja kilpailukeskuksena on Tennilän urheilukenttä. Puitteet ovat erinomaiset ensi vuoden Lahti-Hollola Jukolan esikisaan ja Lahden Suunnistajien 80-vuotisjuhlasuunnistukseen.

Maastoalue koostuu erilaisista suppa-alueista. Kartalta löytyy niin 50 metriä syviä monttuja kuin myös pienipiirteistä supikkoa. Niiden välistä löytyy nopeakulkuista mäntykangasta, jota heinäisyys hieman elokuussa hidastaa. Maasto on kaikilta osin hyväpohjaista ja oikein oivallista juostavaa. Maastoa halkovat myös lukuisat metsäkoneurat ja polut.

Ratamestari Juha Hirvonen (artikkelikuvassa) on laatinut tähän hienoon suppa- ja kangasmaastoon vaativat radat. Lauantaina juostaan keskimatkat ja sunnuntaina pitkät matkat. Juha toteaakin, että maasto on hyvin monipuolinen.

– Tänne on voinut laatia radat jotka tarjoavat kaikille suunnistajille sekä vaativaa suunnistusta että riittävää fyysistä rasitusta. Pitkillä matkoilla on tarjolla vähärastiset radat, joilla suunnistuksen kaikki osa-alueet on hallittava.

Juha toimii ensi vuoden Jukolan apulaisratamestarina. Kartta on ensi vuoden Jukolan kartantekijöiden työn tulosta. Pääsemme siis tutustumaan Jukolan maastoon ja myöskin kartoittajan selkeään kädenjälkeen.

Sarjoille H/D50 ja sitä vanhemmille on tarjolla mittakaavan 1:7500 kartta 5.-6.8.2017 niin, että kaikki supikot ovat hyvin luettavissa. Lasten radat ovat kilpailukeskuksen läheisyydessä selkeässä ja polkurikkaassa maastossa.

Kilpailunjohtaja Kauko Suhonen toivottaa suunnistajat tervetulleeksi nauttimaan elokuun alun viikonlopusta Tennilässä.

– Haluamme tarjota kilpailijoille kaikilla tavoilla laadukkaat kisat, perinteisesti Lahti-Suunnistuksen mallilla. Odotamme runsasta osanottoa ja ensi vuoden Jukolaan valmistautujat saavat varmasti hyvän tuntuman tulevan Lahti-Hollola Jukolan haasteisiin. Lahti-Suunnistuksen jälkeen Santaveräjän maasto on käytettävissä Jukolan harjoitusmaastona.

Katso kilpailukutsu tästä.