LAHTI-SUUNNISTUS 5.–6.8.2017

40. Lahti-Suunnistus järjestetään aivan vuoden 2018 Jukola-maaston Hälvälän naapurissa 5. ja 6. päivänä elokuuta 2017. Maastotyyppi vastaa muodoiltaan Jukola-maastoa ja on täten Lahden alueen paras maasto tuunata käyrienluku kohdilleen seuraavaa kesää ajatellen. Kilpailun jälkeen maasto siirtyykin Jukolan harjoitusmaastoksi.

Maaston piirteiltään kilpailualue koostuu erilaisista suppa-alueista. Kartalta löytyy niin 50 metriä syviä monttuja kuin pienipiirteistä supikkoa. Näiden välistä löytyy nopeakulkuista mäntykangasta jota heinäisyys tosin hidastaa elokuussa. Maastoa halkovat myös lukuisat metsäkoneurat ja polut.

Edellisen kerran Lahti-Suunnistus on juostu Sairakkalan montuissa vuonna 2011. Kisakeskus sijaitsee kuitenkin eri kohdassa kuin 6 vuotta sitten. Tällä kertaa kisakeskuksena toimii Tennilän kylän urheilupyhättö, Santaveräjän jalkapallokenttä.

LSKarttaotteet

Kisakattauksessa on pyritty huomioimaan seuraavan kesän Jukolaan valmistautuminen mahdollisimman hyvin. Tämä näkyy siten, että kisakartan ovat kartoittaneet osin samat sepät jotka ovat asialla myös Jukolassa sekä ratamestarina toimii Jukolan Viestin apulaisratamestari.

Kisakeskuksen lähistön kankaat ja polut luovat hyväkulkuiset olosuhteet nuorimmille osanottajille ja taas kokeneemmille osanottajille löytyy suppapitoisia suunnistuspähkinöitä purtavaksi. Joten tervetuloa viettämään elokuussa kesäinen suunnistusviikonloppu Lahden seudulle!

Lisätietoa Lahti-Suunnistuksesta LS-37:n sivuilla.