Lahti–Hollola Jukolan kunniatoimikunta kokoontui Hollolassa

Lahti-Hollola Jukolan 2018 valmistelut etenevät hyvässä tahdissa, totesi maailman suurimman viestisuunnistustapahtuman valmisteluja ohjaava perinteinen kunniatoimikunta Taula-Matit joka piti seurantakokouksen Hollolan virastotalon valtuustosalissa tiistaina 30.5.2017.

Puhetta johtanut hollolalainen perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehula muistutti, että kahden ja puolen viikon päästä Joensuun Enossa on mahdollisuus käytännössä nähdä ja kokea Jukolan Viesti.

– Siellä paitsi kokee tunnelman, näkee tapahtuman mittakaavan, aktiivisena suunnistajana tunnettu Rehula sanoi.

Jukolan viestin 2018 järjestämispaikkakunnan Hollolan kunnanjohtaja Päivi Rahkonen kertoi, että kunnassa on riittänyt kiirettä myös muiden liikunta-asioiden, kuten pyöräteiden rakentamisen ja suunnittelun parissa.

Tekninen johtaja Tauno Haapasaari sai kiitosta tapahtuman nykyisestä valmistelutasosta. Haapasaari puolestaan kiitteli yhteistyön Puolustusvoimien ja Metsähallituksen kanssa olleen avuksi monessa asiassa.

Tekninen johtaja Tauno Haapasaari sai kiitosta tapahtuman nykyisestä valmistelutasosta. Haapasaari puolestaan kiitteli yhteistyön Puolustusvoimien ja Metsähallituksen kanssa olleen avuksi monessa asiassa.

Taula-Mattien tavoitteena on pitää viranomais- ja tukijayhteisön ylin johto tietoisena Jukolan 2018 valmistelujen etenemisestä, jotta he voivat ohjata organisaationsa Jukolan viestin järjestelyjä sekä luoda suurtapahtuman toteuttamiselle myönteistä henkeä omassa toimintaympäristössään ja koko maakunnassa.

Toimikunnan toisessa kokoontumisessa pinnalla olivat kilpailukeskukseen, liikennöintiin ja viranomaislupiin liittyvät asiat. Kenttä- ja huoltopäällikkö Ismo Ojala esitteli kilpailukeskuksen alustavaa suunnitelmapiirrosta ja kilpailun tekninen johtaja Tauno Haapasaari muun muassa liikenteeseen ja tapahtumaturvallisuuteen liittyviä suunnitelmia.

– Ensimmäiset viestit Jukola-organisaation suuntaan olen lähettänyt jo vuonna 2011, kertoi hän oman työnsä kaaresta.

Nyt ollaan jo siinä vaiheessa, että pelastussuunnitelma on tavoitteena saada valmiiksi lokakuussa 2017. Syksyllä on myös muun muassa määrä informoida kilpailukeskuksen lähialueen asukkaita teiden sulkuun liittyvistä asukasliikennejärjestelyistä.