Lahden Ateria mukana Jukolan suunnittelussa

Lahti–Hollola Jukolan kisaravintolan ateriat tuottaa Lahden Ateria (1.5.2017 alkaen Päijät-Hämeen Ateriapalvelut Oy). Suunnittelussa alusta asti mukana ollut aluepäällikkö Sirpa Leppä kertoo, että kisapäivien ruokalistaa on jo ehditty suunnitella.

– Kahden varsinaisen tapahtumapäivän aikana valmistamme 30.000–40.000 ruoka-annosta, jotka toimitamme uudesta Etelä-Lahden aluekeittiöstämme. Myös kuljetusaikatauluja on jo alettu suunnitella oletetun kävijäliikenteen pohjalta, Leppä kertoo.

Kisaravintola palvelee kilpailijoiden ja yleisön muonituksen lisäksi kutsuvierasyleisöä ja talkooväkeä. Suunnitelmissa on tuoda listalle ainakin pastaruokaa joka palvelee nopeasti imeytyviä hiilihydraatteja kaipaavaa suunnistuskansaa. Lisäksi kaavailuihin kuuluu päijäthämäläistä paikallisväriä edustava lohikeitto sekä myös lihakastike ja perunasose.

– Erityisruokavaliota kaipaavista on huomioitu pääryhmät, eli tarjolle tulee ainakin gluteiinittomat ja laktoosittomat vaihtoehdot.

Kesälle ajoittuvan suurtapahtuman ruokailun järjestäminen työllistää ja on kaupungin ateriayhtiölle poikkeuksellinen muttei ainutlaatuinen urakka.

– Toimitimme vuonna 2016 ruoat partioleiri Roihulle Lammin Evolle. Ruoka kuljetettiin sinnekin Lahdesta ja varsinainen tapahtuma kesti Jukola-viikonvaihdetta pidempään, kertoo Sirpa Leppä.

Leppä toteaa, että toki Jukolakin on muonittajalle kisaviikonloppua laajempi toimeksianto, sillä sekä valmistelu että jo ennen tapahtumaa alkava talkooväen muonittaminen työllistävät.

Teksti: Juha Reinikainen

Kuva: Louna-Jukola viestintä