Koulutuskeskus Salpaus mukana Jukolan valmisteluissa

Lahtelaiset opinahjot Lahden Ammattikorkeakoulu ja Koulutuskeskus Salpaus osallistuivat hienosti sujuneiden MM-hiihtojen järjestelyihin. Lahtelaiset ja heidän mukanaan oppilaitosten henkilöstö voivat olla ylpeitä MM-kisojen onnistuneesta toteutuksesta. Se oli oiva voimannäyttö innovatiivisesta toteutuksesta ja onnistuneesta yhdessä tekemisestä. Samaa henkeä oli nähtävissä huhtikuun lopulla Veteraanipäivän järjestelyissä, joissa Koulutuskeskus Salpaus oli mukana lähes koko henkilöstöllään.
Näiden hyvien kokemusten jälkeen on helppoa jatkaa yhdessä oppimisen ja tekemisen tapaa seuraavan suurtapahtuman Lahti-Hollola Jukolan 2018 järjestelyissä. Samalla opiskelijoiden näkökulma omien koulutusalojensa osaamisen hyödyntämiseen monipuolistuu.
Kun koulun johto ja Jukolan järjestäjät vielä hiovat yhteistyön toteuttamisen järjestelyjä, sähköalan opiskelijat aloittivat jo käytännön työn ja työssä oppimisen. Ensimmäinen työkohde oli kilpailukeskuksen sähköistämiseen tarvittavien pylväiden varustaminen 16.5. Hälvälässä. Lahti Energia Oy on lainannut ja lahjoittanut sähköistämiseen tarvittavaa kalustoa, joka on pääosin peräisin erilaisista purkukohteista. Uuteen käyttötarkoitukseen tulevat pylväät ovat oiva työharjoittelukohde opiskelijoille. Samalla Jukolan arvoihin sisältyvä kierrätys tulee hoidettua asianmukaisesti ja säästöjä tuottavasti.
Kevään kuluessa opiskelijat saivat nauttia työssä oppimisesta suurtapahtuman yhteydessä. Osa LAMK:n palveluliiketoiminnan tradenomiopiskelijoista jatkoi opintojaan tekemällä suurtapahtuman markkinointi- ja palvelutuotannon ryhmätöitä case Jukola-teeman puitteissa.
Tässä pari kommenttia kokemuksista.
”Kevät oli todella opettavainen, ja oli hauskaa päästä työskentelemään käytännönläheisesti suuren urheilutapahtuman parissa. Olisi myös hienoa jatkaa yhteistyötä Jukolan kanssa, vaikkapa opinnäytetyön merkeissä. ” -Krista Mikkonen
”Hieno ja ainutlaatuinen tilaisuus päästä osaksi tällaista perinteikästä tapahtumaa ja tuoda omia ideoita esille. Tapahtumien järjestäminen ja markkinointi kiinnostavat itseäni ja sain tästä projektista todella paljon irti” -Elina Peltola
Jukolamme ajankohta 16.-17.6.2018 on toki osin haastava, mutta samalla uusi mahdollisuus oppilaitosten kesälukukauden järjestelyille käytännön läheisesti. Samalla perinteisiimme kuulunut yhdessä tekemisen tapa toteutuu oivalla tavalla.