Hyvän tapahtuman kruunaa hyvä ruoka

Fazer, koulutuskeskus Salpaus ja Lahti-Hollola Jukolan järjestäjät varmistavat yhteistyössä, että Jukolan viestin muonituspuoli toimii ja ruoka maistuu. Suunnistus on lajina myös luonnosta nauttimista, ja Fazer tekee jatkuvasti työtä luonnon monimuotoisuuden ylläpitämiseksi muun muassa 2017 julkistettujen kestävän viljanviljelyn periaatteiden pohjalta. Kilpailumaastot sijaitsevat vain 12 kilometrin päässä Fazerin Lahden Myllystä ja Leipomoista, joten yhteistyökumppanuus on luonteva päätös.

– Oli varsin helppoa vastata Jukolan järjestäjille kyllä, kun saimme kutsun yhteistyöhön, sanoo Pekka Mäki-Reinikka, Fazer Myllyn toimitusjohtaja.

– Suuren kisatapahtuman rakentaminen Hollolan Hälvälään on järjestäjille valtava urakka. Fazer on omalla panoksellaan auttamassa tapahtuman onnistumisessa.

Fazer toimittaa ruuat ja vitriinituotteet tapahtuman pääravintolaan

Fazer Food Services ja Fazer Leipomot ovat turvaamassa tapahtuman huoltoa sekä leipätoimituksia. Jukolan talkoolaiset vastaavat kisapaikan ravintolatoiminnan palvelupuolesta ja joukko Fazerin ammattilaisia on varmistamassa, että kaikki toimii ja ruoka on maistuvaa.

– Vipinää riittää! Ruoka-annoksia tarjoillaan viikonlopun aikana noin 25 000. Tarjolla on viittä eri lounasvaihtoehtoa, kertoo ravintolapäällikkö Jari Taurén, Fazer Food Servicesiltä.

Yhteistyössä koulutuskeskus Salpauksen kanssa Fazer tuottaa kisa-alueelle myös tuhansia välipala- ja kahvilatuotteita. Koulutuskeskus Salpauksen opiskelijat ovat olleet mukana suunnittelemassa tuotteita.

– Valikoimasta löytyy muun muassa lettivehnästä Lahest’, täytettyä Reissumiestä ja rieskarullaa, Lahden Myllyn Alku-puuroa ja tietenkin Fazerin makeisia, Taurén jatkaa.

Mysli on nyt jostain kotoisin. Lahdesta.

Jukolan ravintola-alueen yhteydessä pääsee maistelemaan myös todellista lähiruokaa, Fazer Alku -myslejä. Fazer Alku -tuotteet valmistetaan päijät-hämäläisillä tiloilla kasvavasta 100 % täysjyväkaurasta ja hiutaloidaan Fazerin omassa myllyssä Lahdessa.

 Fazer Alku Myslibaari on avoinna:

pe 14–18
la 11–00
su 6–13