HOLLOLA-RASTIT 14.5.2017

Hollola-rastit kilpaillaan 14.5.2017 Hollolan Tiirismaalla. Etelä-Suomen korkein kohta Tiirismaa kohoaa 223 metriä merenpinnan yläpuolelle. Se on Kolin tapaan säilynyt jääkauden puristuksesta näinkin korkeana runsaan kvartsiittipitoisuuden ansiosta.

Vaikka mannerjää ei pystynytkään rouhimaan kovaa kalliota matalaksi, jätti se pysyvät jäljet tälle Salpausselän ylänköalueella sijaitsevalle mäelle. Sen laelta kohoavan 327 metriä korkean TV-maston ympärillä olevat harjanteet ja rinteet ovat yhtä syherikköä, joka koostuu vieri vieressä olevista notkoista, painanteista, kumpareista ja jyrkänteistä. Maston pohjoispuolinen osa on tasaisempi, runsaasta supikosta muodostuva alue.

HUKarttaotteet

Tämä supikkoalue ja pienipiirteiset maastonmuodot muistuttavat paljon vuoden 2018 Jukolan viestin maastoa vierekkäisellä Hälvälän alueella. Vaikka näkyvyys on kauttaaltaan hyvää, tekee maaston pienipiirteisyys suunnistuksesta erittäin vaativaa. Alueella on vuosien saatossa ollut runsaasti kuntosuunnistustapahtumia, mutta viimeisin kilpailu on vuonna 2000 järjestetty maailmancuptapahtuma.

Tiirismaasta valmistui hiljattain uusi laseraineistoon pohjautuva kartta, joka on Jukola-kartankin teossa vahvasti mukana olleen Jarmo Pikkaraisen käsialaa. Ratamestarina toimii kokenut Juhani Jaskari, joka vastaa myös Jukolan viestin ratasuunnittelusta ja kilpailun valvojana Venlojen viestin ratamestari Ville Kauppi.

Nyt suunnistusväellä onkin erinomainen tilaisuus ottaa tuntumaa tulevan Jukolan viestin tyyppiseen maastoon keskimatkan kilpailussa, joka toimii samalla hyvänä harjoituksena viikon päässä odottavaa SM-keskimatkaa varten!

Lisätietoa Hollola-rasteista HU-46:n sivuilla.