Edellisen Hälvälän Jukolan voittajaseura ensimmäisten joukossa harjoittelemassa

Viikonloppuna auenneisiin harjoituksiin ehti ensimmäisten joukossa myös Hiidenkiertäjien venäläistrio Valentin, Julia ja Leonid Novikov. Novikovit kilpailivat viikonloppuna Finnspringissä ja harjoittelevat viikon Kisakallion Urheiluopistolta käsin ennen 10milaa. Keskiviikkona tie vei tutustumaan Lahti-Hollola Jukolan harjoitusmaastoihin.

Suppamaastot eivät aivan vieraita Novikoveille ole, sillä Valentinin mukaan etenkin Pietarin seudulta löytyy suppamaastoja ja Lahden seudullakin on tullut vierailtua esim. maailmancupissa vuonna 2000. Päivän harjoitusten jälkeen Hollolan maastojen kivisyys oli kuitenkin pieni yllätys “Vallulle”. “Jos kiveä on kartalla, niin sitä on maastopohjassa paljon. Ja muutenkin maastopohjan kivisyys yllätti, vaikka vauhdikkaitakin osuuksia löytyy”, hän totesi päivän treenirupeaman jälkeen.

Urheiluvisoissa varsin meritoitunut Hiidenkiertäjien manageri Ville Luoma ei keskiviikkona ollut mukana Hollolassa, mutta puhelinyhteyden kautta hän ehti hieman kertoa Hälvälän Jukolan voitonpuolustajien valmistautumisesta ja tavoitteista. “Perinteet velvoittaa”, totesi Ville naurahtaen ensinnä kysymykseen tavoitteista. Hetken päästä hän kuitenkin toteaa vakavammin, että naisten ja miesten mahtuminen 10 joukkoon on realistista.

Lohjalaisen tilastomatematiikan mukaan Deltalla/HiKillä on miesten viestissä pisin TOP10-suomalaisputki päällään, joten aivan tuulesta temmattuja tavoitteet eivät ole. Hiidenkiertäjät käyvät kahtena viikonloppuna vielä harjoittelemassa Hollolassa ennen Jukolaa. Ja lisäksi he käyvät vielä Kouvolassa tutustumassa suppiin SM-keskimatkaa silmälläpitäen. Joten valmistautumisesta Hiidenkiertäjien mahdollinen menestys ei pitäisi jäädä kiinni.

Tutustu Lahti-Hollola Jukolan harjoitusmaastoihin täällä.

Teksti: Juha Hirvonen
Kuva: Lotta Kirvesmies