Jukolan viesti

https://www.youtube.com/watch?v=U5JhJ5SMatg&t=16s

Jukolan viesti on yleisnimitys seitsemänosuuksiselle miesten suunnistusviestikilpailulle ja neljäosuuksiselle naisten kilpailulle eli Venlojen viestille. Jukolan viestiä on suunnistettu vuodesta 1949. Naisten henkilökohtainen yhteislähtökilpailu Venlojen juoksu järjestettiin ensimmäisen kerran 1951 ja osanottajamäärien kasvaessa se muuttui Venlojen viestiksi vuonna 1978.

Jukolan tunnelmaa kuvaillaan ainutlaatuiseksi ja se on vaikuttava kokemus aina niin ensikertalaiselle kuin kokeneelle kävijälle.  Jukola on kansainvälisen suunnistusperheen kohtaamispaikka, joka yhdistää huiput ja harrastajat.  Jukola on kasvanut Suomen suurimmaksi aikuisliikuntatapahtumaksi ja se valittiin Urheilugaalassa 2010 vuoden urheilutapahtumaksi Suomessa. Innostuneet vapaaehtoiset ovat merkittävä osa Jukolan hienoa tunnelmaa ja mahdollistavat Jukolan viestin järjestämisen.

Jukolan viestin perustaja- ja omistajayhteisö on Kaukametsäläiset ry. Jukolan viestin johtoryhmä opastaa ja valvoo laadukkaiden järjestelyjen toteutumista. Jukolan viestin johtoryhmän puheenjohtajana toimii Kaukametsäläisten puheenjohtaja ja muina jäseninä Suunnistusliiton ja Puolustusvoimien edustajat.

Jukolan viestin tulokset, tilastot ja muut tiedot löydät sivulta ”tietoja Jukolasta”.

Tulevat Jukolan viestit

2017 Joensuu-Jukola (Kalevan Rasti)

2018 Lahti-Hollola Jukola (Lahden Suunnistajat -37 ja Hollolan Urheilijat -46)

2019 Kangasala (Kangasala SK)

2020 Napapiiri-Jukola, Rovaniemi (Ounasvaaran Hiihtoseura)

2021 Mynämäki (Mynämäen Suunnistajat -52 ja Liedon Parma)