Joensuu on opiskelu- ja urheilukaupunki

Kuva: Metsähallitus

Kuva: Metsähallitus

Kolin päältä Pieliselle avautuva kansallismaisema on Suomen tunnetuimpia luontokohteita. Pohjois-Karjala tunnetaan metsäisestä vaaraluonnosta, josta pääsee nauttimaan Joensuu-Jukolassa. Joensuu on nimensä mukaisesti Pielisjoen suu. Joensuun kaupungin kahteen osaan jakava Pielisjoki virtaa Enon kautta ja se on suurin Saimaaseen virtaava joki.

Joensuun kaupunki on Pohjois-Karjalan maakuntakeskus ja Suomen 12. suurin kaupunki. Joensuussa on 75 000 asukasta, joista kolmasosa on alle 25-vuotiaita. Nuoria Joensuuhun houkuttelevat monipuoliset opiskelumahdollisuudet: Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampus, Karelia-ammattikorkeakoulu, Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä sekä kaupungin muut oppilaitokset.

Joensuu on Suomen kovin kestävyysurheilukaupunki – se on Kaisa Mäkäräisen, Jukka Keskisalon ja Kalevan Rastin kaupunki. Urheilun ja opiskelun yhdistämisessä auttaa Joensuun Urheiluakatemia, joka on osa Suomen Olympiakomitean Urheiluakatemiaohjelman urheiluakatemiaverkostoa.

Joensuu on myös tapahtumien kaupunki, jossa järjestetään vuosittain lukuisia isompia ja pienempiä tapahtumia niin urheilun kuin kulttuurinkin saralla.

Lue lisää: