Rässi-Rasti -joukkue lähtee Jukolaan pilke silmäkulmassa haudanvakavasti

Kuva: Rässi-Rasti

Vuonna 2010 Mikko Vihavainen päätti perustaa suunnistusjoukkueen pitkään muhineen ajatuksen pohjalta. Syntyi joukkue nimeltä Rässi-Rasti. Nimen mukaisesti yhteinen kiinnostus hevimusiikkia kohtaan on tärkeää ja myös joukkueeseen pääsyn ainut kriteeri. Sana rässi viittaa thrash metal –tyylilajiin, mutta se kattaa oikeastaan kaiken rankemman musiikin. Ensimmäisen kerran joukkue juoksi vuoden 2011 Salpa-Jukolassa ja on osallistunut sen jälkeen jokaiseen Jukolan viestiin.

Joensuu-Jukolaan valmistautuminen on alkanut hyvissä ajoin ja odottavissa tunnelmissa jo ennen Lappee-Jukolaa, jolloin yhteistyökeskustelut Ilosaarirockin kanssa aloitettiin. Ilosaarirock toimii tänä vuonna joukkueen tukijana.

– Olemme tutkineet vanhaa karttaa ja sen perusteella keskitytty pakaralihastreeniin. Yksi on treenannut Uudessa-Seelannissa veteraanien MM-kisoissa, toinen oli muutaman päivän Ilomantsin korvessa vaeltelemassa ja tekemässä mielikuvaharjoituksia.

Rässi-Rasti osallistuu Joensuu-Jukolaan tänä vuonna kolmen joukkueen voimin, ja osallistujia on ympäri Suomea ja sen ulkopuoleltakin. Henkisesti Joensuu-Jukola on joukkueen kotikisa, johon lähdetään pohjoiskarjalaisella asenteella.

– Porukka on värikäs sekoitus erilaisia ei enää ihan nuoria ihmisiä, joita yhdistää kiinnostus raskaampaan musiikkiin. Mukana on kitaristia, basistia, rumpalia, äänimiestä kuin ukulelen rämpyttäjääkin.

Viime vuonna Lappee-Jukolassa Rässi-Rastin ykkösjoukkue sijoittui 785. ja tulokseen oltiin erittäin tyytyväisiä. Tänä vuonna tavoitteena on kuitenkin parantaa tulosta.

– Enossa pitäisi näyttää, ettei sijoitus puolenvälin paremmalla puolella ollut tuuria vaan taitoa. Toisen joukkueen jos saisi tuhannen parhaan joukkoon ja kolmoselta odotamme hyväksyttyä suoritusta.

Jukolasta haaveileville Rässi-Rastilla on selvät vinkit. Treenaaminen kannattaa aloittaa kuntorasteilla, joilla saa hyvin kerrytettyä suunnistuskokemusta ja ratoja on laidasta laitaan aloittelijoille ja myös kokeneemmillekin suunnistajille.

– Kovakuntoisille aloittelijoille suosittelemme malttia, pummaten hukkaa helposti paremmalla juoksuvauhdilla saavutetun edun.

Joukkue kokoontuu ainoastaan Jukolan aikaan ja silloin nähdään ihmisiä, joita ei muulloin kisojen ulkopuolella näe. ”Loppujen lopuksi se on tärkeämpää kuin tulokset.”

Seuraa Rässi-Rasti –joukkueen harjoituksia ja muutakin toimintaa Facebookissa ja Instagramissa #rassirasti

https://www.youtube.com/watch?v=G-bz7XKR1ic