Suunnistaja Mikko Salonen Olympiakomitean toimitusjohtajaksi

Kuva: Yle välittää suorina TV-lähetyksinä Suomi 100 Venlojen juhlaviestin lauantaina 17.6. klo 13.45 – 17.20 sekä Jukolan viestin klo 22.40 – 07.00. Mikko Salonen on ollut kehittämässä suunnistusta myös TV-lajina. 

Olympiakomitean hallitus valitsi kokouksessaan 05.05.2017 diplomi-insinööri Mikko Salosen järjestön uudeksi toimitusjohtajaksi.

Salonen siirtyy Olympiakomiteaan Blom Kartta Oy:n toimitusjohtajan paikalta elokuun puolivälissä. Laajan kansallisen ja kansainvälisen liiketoimintakokemuksen lisäksi Salonen on toiminut urheilun johtotehtävissä. Hän työskenteli Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtajana vuosina 2003-2008 ja on tällä hetkellä Kansainvälisen suunnistusliiton varapuheenjohtaja.

– Viimeisten vuosien aikana suomalaisessa urheilussa on tehty paljon rakenteellisia muutoksia. Tämä työ on nyt hyvin pitkälle valmis ja on aika keskittyä oman toimintamme kehittämiseen ja sitä kautta koko liikunnan ja urheilun kentällä tuloksen tekemiseen, toteaa Mikko Salonen.

– Huippu-urheilussa on parhaillaan käynnissä tärkeä valmistautuminen PyeongChangin 2018 olympialaisiin ja Tokion 2020 olympiaprojekti on myös käynnistynyt. Liikkeen lisäämisellä on iso merkitys meidän kaikkien hyvinvoinnille ja Suomen elinvoimaisuudelle. Haluan korostaa myös urheiluseurojen merkittävää roolia jatkossakin suomalaisessa liikuntakulttuurissa, jatkaa Salonen.

– Olen erittäin tyytyväinen siitä, että Olympiakomitea saa käyttöönsä Mikon laajaa liiketoiminnan osaamista sekä tuloksen tekemiseen liittyvää systemaattista ja dynaamista otetta. Suomalaisen urheilun suunta on oikea ja isojen tehtyjen muutosten jälkeen aiomme keskittyä strategisten valintojen toteuttamiseen päivittäisessä työssä. Toivotan Mikon tervetulleeksi Olympiakomiteaan sekä koko urheiluyhteisöön, sanoo Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio.

Olympiakomitean tiedote.