Enon asukasillat

Kuva: Enon asukasillasta 19.4.2017.

Aika erikoista porukkaa

Enon asukasiltaan tuli väkeä kuulolle yli 100 henkilöä. Kilpailunjohtaja Arja Makkonen kertasi Jukola-viikon tapahtumat, johon on enää 8 viikkoa. Lauantaina 17.6. kello 13 avataan kisat sotilassoittokunnan säestyksellä. Venlat starttaavat kello 14 ja Jukola kello 23. Paikalle odotetaan 40 000 ihmistä. Kisat päättyvät sunnuntaina kello 16. Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puolisoineen juhlistaa tapahtumaa.

2500 joukkuetta ja 14 500 suunnistajaa, näillä määrillä ollaan aiempien vuosien tasossa. Talkoolaisia on ilmoittautunut nyt vajaa 800. Lisää siis mahtuu ja kaikille löytyy tekemistä.

Kenttäpäällikkö Matti Toivanen esitteli kisa-alueen kartat ja kertoi alueelle rakennettaman oman kännykkäaseman sekä Joensuusta tulevan säiliöauton takaavan vedensaannin. Rakentaminen alkaa kesäkuun alusta. Saunatilat kohoavat entisen lukion tontille. Kouluilta löytyvät tilat niin medialle kuin toimitsijoiden lepotiloillekin. Liikunta- ja jäähallissa ovat myyntipisteet, mutta seurakuntatalo on VIPeille.

Kartoilta näytettiin myös missä liikenne on kielletty ja pysäköintikiellot, mitkä tiet suljetaan, kauppojen pihoissa ½ tunnin pysäköintirajoituksesta, parkkipaikoista ja paljosta muusta kertoi liikennepäällikkö Ari Tenhunen. Kaikki ”kisa-alueen” sisään jäävät taloudet saavat ajoluvat ja postin jakelukin taataan. 4 kilometrin kävelymatka Naurisojan peltojen parkkialueelta aiheutti huokailua. Nopeusrajoituksiakin tulee niin kylälle kuin ”vallan tiellekin”. Polkupyörä on hyvä valinta liikkumiseen.

Joensuun  kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen hehkutti tulevaa tapahtumaa. Otsikko on Markun suusta. Hän kertoi myös että omalla tontillaan saa pitää myyntipaikkaa tai laittaa mainoksia, mutta muualle tarvitaan maanomistajan lupa. Enon tori on käytettävissä myyntipaikaksi. Jokaisen on kuitenkin muistettava velvoitteensa. Joensuun kaupungin nettisivuilta löytyy Pyykkösen info kuntalaiselle. Ruuhkien välttämiseksi toivotaan käytettävän yhteiskuljetuksia Joensuusta. Uimaharjun suunnasta kuljetukset järjestää Uimaharjun taajamayhdistys.

Ympäristö- ja meluhaittoja kerrottiin olevan hyvin vähän Jukolassa. Kisa-alueella on mm. 315 bajamajaa sekä roskiksia riittävästi. Kaiuttimet pyritään suuntaamaan kisa-alueella pois kylän suunnasta.

Puolustusvoimat ovat näyttävästi esillä, koska suunnistus on sotilaslaji. Jukola on erinomainen mahdollisuus harjaantua eri tehtäviin, lääkintähuoltoon, muonitukseen, liikenteeseen. Puolustusvoimat pystyttää 375 telttaa sekä ylikulkusillan, jonka korkeus on 2,9  ja leveys 6 metriä. Louhiojan koululle majoittuva ”sotaväki” järjestää myös kalustonäyttelyn.

Kisan lähestyessä talkoolaisille järjestetään infoja (17. ja 24.5. Tikkamäen AMK:n auditorio) sekä koulutuksia, myös kohdennettuja eri valiokuntiin ilmoittautuneille. Talkoolaisten tiedottamisessa käytetään sähköpostia ja Facebookia. Kenraaliharjoitus on 14.6., jossa Onttolan rajavartioston kotiutuvat joukkueet suunnistavat.

Hyvää ja rakentavaa keskustelua aiheuttivat liikennerajoitukset sekä toive kaupungille yleisövessoista kylän alueelle. 

Kyllä tästä rasteille päästään niin omituista porukkaa kun ovatkin.

 

Joensuu-Jukola 2017 järjestää asukasillan 31.5. klo 18-21, paikkana toimii Enon koulun ruokala.

Tule kuulemaan miten järjestelyt etenevät Joensuu-Jukolassa. Tilaisuudessa kahvitarjoilu.

 

Tervetuloa!