Lähiruoka Joensuu-Jukolan ravintolatoiminnan lähtökohtana

Kuva: Eija Hirvi-Talka.

Joensuu-Jukolan ravintoloiden ruokalistoilta löytyy kisaviikonloppuna monipuolinen kattaus. Tapahtumassa voi nauttia niin perinteiset makkaraperunat kuin tutustua uuteen hittituotteeseen, nyhtökauraburgeriin. Listalla on myös muun muassa kanakeittoa, pastoja, paistettuja muikkuja, bataattiranskalaisia, lihapyöryköitä ja maalaiskanaa.

– Ruokalista on lyöty nyt lähes lukkoon. Sen lähtökohtana on ollut lähiruoka ja paikallisten tuottajien hyödyntäminen mahdollisuuksien mukaan, ravintolavaliokuntaa johtava Hanna Haapalainen kertoo.

Ravintolavaliokunnan toteuttamat kattavat ravintola-, grilli- ja kahvilapalvelut pyrkivät huomioimaan erilaiset ruokavaliot ensi kesän Jukolassa entistä paremmin.

– Ravintoloista löytyy kasvisruokaa ja vegegrillistä myös herkkuja vegetaristeille. Kaikki ruoat ovat laktoosittomia. Gluteenittomia vaihtoehtoja on myös saatavilla, Haapalainen kertoilee.

Valiokunnan ennakoidut luvut viikonloppua varten kertovat omaa kieltään siitä, että ravintola-alueilla on luvassa vilinää.
– Jukola-viikonlopulle varataan 20 000 ruoka-annosta. Kahvia odotetaan menevän noin 30 000 kuppia ja makkaraa suunnitellaan paistettavan 10 000 kappaletta, Haapalainen paljastaa.

Vaikka ravintola pääsee täysillä tosi toimiin vasta tapahtumaviikonloppuna, riittää valiokunnalla runsaasti valmisteltavaa ennen kesäkuussa nähtävää huipennusta.

– Ravintola-alue täytyy suunnitella, ruokalista on viimeisteltävä, on pidettävä sopimusneuvotteluita tavarantoimittajien kanssa ja hankittava talkoolaisia tehtäviin, Haapalainen summaa osan valiokunnan työtehtävistä.

Suurtapahtuman ravintolapalveluiden pyörittäminen vaatii 300 talkoolaisen työpanoksen.

– Työtehtäviä ravintolavaliokunnassa on aina kassan hoitamisesta ruoanjakoon, kahvin valmistamiseen ja astiahuoltoon. Ravintolavaliokuntaan otetaan mielellään asiakaspalveluhenkisiä ja innokkaita talkoolaisia, Haapalainen päättää.

Ilmoittaudu talkoolaiseksi ravintolavaliokuntaan.