Ari Tenhusen vastuulla 5000 ajoneuvoa

Kuva: Lilja Keränen.

Jukolaan saapuu noin 5000 henkilöautoa ja vajaat 100 linja-autoa. Liikennejärjestelyistä Joensuu-Jukolassa vastaa Turvallisuus- ja liikennevaliokunta eli Joensuu-Jukolan liikennevastaava Ari Tenhunen.

Tenhunen asuu Uimaharjussa ja työskentelee Stora Enson Enocellin tehtaan paloasemalla. Perheeseen kuuluu vaimo sekä kissoja ja koiria. Ari on koiraihmisiä ja toimii muun muassa Palovaaran Erämiehissä.

Miksi ryhdyit talkoolaiseksi?

– Kaveri kysyi ja innostuin asiasta. Olen tottunut tekemään talkoita.

Miksi juuri liikennejärjestelyt?

– Aikaisempien kokemusten perusteella liikennejärjestelyt valikoituivat ihan itsekseen talkoohommaksi.

Mielestäsi parhaat puolesi tässä talkoolaistehtävässä?

– Minulla on aikaisempaa kokemusta tästä hommasta ja osaan ajatella suunnitelmallisesti ja miten mikin homma olisi hoidettavissa järkevästi. Myös siviiliammatistani, Enocellin tehtaan palokalustonhoitajana ja palokuntatyöstä, on ollut paljon apua näiden asioiden suunnittelussa ja edelleen toteuttamisessa.

Mihin olet varautunut?

– Suunnitelmat ovat selkeät, mutta myös varasuunnitelmat on tehty. Niihin on varauduttu ja ennakoitu hyvin. Kaikki päivämäärät on lyöty lukkoon ja huomioitu.

Mitä sanoisit talkootöihin haluavalle, mutta empii vielä?

– Tämä on ainutlaatuinen tilaisuus ja kokemus. Mahdollisuus nähdä paljon ihmisiä, ottaa osaa isoon tapahtumaan. Älä emmi enää, jokaiselle löytyy työtä talkoolaisena. Isompaa tai pienempää hommaa, kaikki ovat tärkeitä. Saat olla mukana kisojen slogania ”Ole osa elämystä”.