Yhdessä tekeminen on menestystä

Kuva: Kimmo Hirvonen.

Yhteen kokoontuminen on aloittamista. Yhdessä pysyminen on edistymistä. Yhdessä tekeminen on menestystä.

Kokemukseni Jukolan viesteistä rajoittuu kohdallani kuuntelijan ja katselijan rooliin, yhtään Jukolan viestin osuutta en ole ollut suorittamassa. Muistan pikkupoikana pystyttäneeni teltan mökin pihaan, viritelleeni radion oikealle taajuudelle ja seuranneeni selostusta legendaarisine metsäkuiskauksineen aamuyön ensimmäisille tunneille. Kunnes radiossa soitetut musiikkiosuudet saivat pikkupojan nukahtamaan. Sattuman varaan jäi pikkupojan herääminen ennen voittajajoukkueen maaliintuloa. Kunnes tajusin laittaa herätyskellon soimaan aamunkoitteeseen.

Joensuu-Jukolan kilpailunjohtaja tiedusteli vuonna 2010 kiinnostustani toimia Joensuuhun haettavan Jukolan viestin pääsihteerinä. Minulta kului vajaa kaksi sekuntia vastata myöntävästi esitettyyn haasteeseen. Tunsin, että haluan olla mukana jossakin ainutlaatuisessa. Hetkeäkään en epäillyt selviäväni tehtävästä.

Myönteisestä vastauksestani on kulunut kuusi vuotta ja aika Joensuu-Jukolan järjestelyjen parissa on ollut mielenkiintoista. Joensuu-Jukolan järjestelyjen tahti on kiihtynyt vuodesta ja kuukaudesta toiseen. Seuraavan reilun kuuden kuukauden taival tulee huipentumaan Enossa 17.-18.6.2017.

Joensuu-Jukolan järjestäminen ei onnistu ilman intohimoisia, innokkaita ja osaavia talkoolaisia. Usean valiokunnan päälliköt ovat tehneet jo useita satoja tunteja talkootyötä tapahtuman eteen. Tapahtumaa edeltävillä viikoilla, kilpailuviikonloppuna ja viikonlopun jälkeen tarvitsemme 1500 talkoolaisen panoksen onnistuneiden järjestelyjen ja unohtumattoman elämyksen mahdollistamiseksi. Jokaisella meillä on resursseja, ominaisuuksia ja osaamista, joista on suuri apu Joensuu-Jukolan järjestelyissä. Talkoolaisena olemisen hienous on, että kulissien takana ja tapahtuman ytimessä Jukolan viestin ainutlaatuisuus avautuu entistä paremmin.

Toivottavasti tätä lukiessasi et epäröi hetkeäkään, kuten minäkään en tehnyt kuusi vuotta sitten. Tänään on juuri sopiva hetki ilmoittautua mukaan Joensuu-Jukolan talkooporukan yhteiselle taipaleelle kohti kesäkuun unohtumatonta pohjoiskarjalaista elämystä. Olen varma, että tulemme kuluvien kuukausien aikana kokemaan iloa, väsymystä, epämiellyttävyyttä, kiirettä, onnea, helpotusta, jännitystä, surua, epätoivoa, yhteenkuuluvuutta ja innostusta. Rohkaisen, kannustan ja suosittelen, ole osa elämystä!

Tänään olen iloinen. Olen innoissani edessä olevasta taipaleesta, yhdessä.

Järjestämme Jukolatoimistolla avoimien ovien iltapäivän tiistaina 13.12. klo 14-18. Haluan toivottaa kaikki Joensuu-Jukolasta kiinnostuneet tervetulleeksi keskustelemaan tapahtumasta ja mahdollisuuksista auttaa järjestelyissä talkoolaisena. Glögit ja piparit tarjolla lähestyvän joulun kunniaksi!

Sami Leinonen
Joensuu-Jukola 2017 pääsihteeri
050 557 8003, sami.leinonen@jukola.com
Twitter: @leinossami