Maavoimien ja Joensuu-Jukolan yhteistyösopimus allekirjoitettu

Kuva: Sami Tolvanen. Vasemmalta everstiluutnantti Vesa Sundqvist, Kalevan Rastin puheenjohtaja Veli-Matti Lonka, Joensuu-Jukolan kilpailunjohtaja Arja Makkonen ja Kainuun prikaatin komentaja, prikaatikenraali Vesa Virtanen.

Puolustusvoimat on Joensuu-Jukolan 2017 päätukija. Käytännön yhteistyöstä vastaa pääasiassa Kainuun prikaati. Yhteistyösopimus allekirjoitettiin Joensuussa 28.10.2016.

Puolustusvoimat on Suomen suurin kuntokoulu ja se tukee tapahtumaa materiaalilainoin ja asiantuntija-avulla. Käytännön yhteistyöstä vastaavat Kainuun prikaati ja Puolustusvoimien johtamisjärjestelmäkeskus tietoliikenneyhteyksien osalta.

– Jukolan viesti on hieno tapahtuma, jonka tukemisessa puolustusvoimat on ollut mukana alusta alkaen. Tämä on luontevaa jo senkin takia, että suunnistus on sotilaille tärkeä taito. Lisäksi Jukola tarjoaa unohtumattomia elämyksiä kesäyössä niin kilpailijoille, katsojille kuin järjestelytehtävissä toimiville, kertoi everstiluutnantti Vesa Sundqvist.

Yhteistyösopimuksen allekirjoittivat Maavoimien henkilöstöpäällikön sijainen, everstiluutnantti Vesa Sundqvist ja Kainuun prikaatin komentaja, prikaatikenraali Vesa Virtanen sekä Joensuu-Jukolan kilpailunjohtaja Arja Makkonen.

– Puolustusvoimista osallistuu palkattua henkilöstöä taasen kymmeniä kilpailujoukkueita Joensuu-Jukolaan. Huomioiden, että joukkueissa kilpailee myös tuhansia reserviläisiä, niin tapahtumalla on positiivinen vaikutus ison joukon maanpuolustuskykyyn toki itse kilpailun ansiosta, mutta ennen kaikkea pitkäjänteisen ja tavoitteellisen harjoittelun johdosta, muistutti Sundqvist.

– Nyt allekirjoitettu vuosisopimus Kalevan Rastin ja Maavoimien välillä koskee muun muassa tietoliikenneyhteyksien rakentamista maastoon tulospalvelua ja televisiointia varten. Ilman Puolustusvoimien mittavaa tukea Jukolan viestin järjestäminen nykymuotoisena ei olisi mahdollista. Kainuun prikaatin Pohjois-Karjalan aluetoimiston kanssa yhteistyö on sujunut erinomaisesti, kertoi Joensuu-Jukolan kilpailunjohtaja Arja Makkonen.