Porvoon Huippuliigan voittanut Anna Haataja valmiina nuorten MM-kisoihin

Nuorten MM-kilpailut suunnistetaan Sveitsissä 10.-15.7.2016. Suomen joukkueeseen kuuluu useita kansainvälisesti menestyneitä nuoria urheilijoita, joista tunnetuimpia ovat Olli Ojanoaho, Topi Raitanen, Karoliina Ukskoski ja Anna Haataja.

Haataja voitti Huippuliigan sprintin Porvoon vanhassa kaupungissa  viime viikon lauantaina.

– Voitto tuntui tietysti todella hyvältä! Kisan jälkeiset tunnelmat ovat varmasti yksi urheilu-urani hienoimmista hetkistä, muistelee Haataja.

Porvoon sprintti oli erittäin vaativa ja lähes kaikki kokeneet maajoukkuesuunnistajat tekivät virheitä jo alkumatkasta. Onnistuminen reitinvalinnoissa oli yksi menestyksen salaisuus.

– Uskalsin tarvittaessa hidastaa ennen vaativia reitinvalintavälejä ja tehdä huolella suunnitelmat välien toteutuksesta. Maltti kannatti ja tekemäni reitinvalinnat osoittautuivat nopeimmiksi.

Porvoon Huippuliiga toimi viimeistelyharjoituksena Nuorten MM-kisoihin.

– Lähdin kilpailuun tavoittelemaan sijoitusta kymmenen joukkoon, mutta tiesin, että hyvänä päivänä voin taistella myös kärkisijoista. Huippuliigan sprintti oli erinomainen viimeinen kova rutistus ennen nuorten MM-kisoja.

Ounasvaaran Hiihtoseuran kasvatti vaihtoi tälle kaudelle SK Pohjantähden vahvaan naisjoukkueeseen. Haataja opiskelee lääketiedettä Oulussa. Valmistautuminen nuorten MM-kisoihin on sujunut hyvin.

– Viimeiset viikot olen keskittynyt siihen, että saan tehtyä kovat harjoitukset palautuneena vähentäen hieman harjoitusmääriä ja näin kaivettua fyysisen huippuvireen esiin. Taitopuolella olen saanut itseluottamusta ja varmuutta suorituksiini viimeisimmistä kilpailuista Ruokolahdella, Puumalassa ja Porvoossa.

Haataja suunnisti kaikki aikuisten MM-näyttökilpailut erinomaisin tuloksin: keskimatka 10., pitkä matka 11. ja sprintti 1. Myös nuorten MM-kisoissa kaikki matkat kiinnostavat.

– Pyrin jokaisella matkalla keskittymään omaan hyvään suoritukseen ja onnistuessani taistelen kaikilla matkoilla kärkisijoista. Tottakai olisi hienoa saada metallia kotiin viemisiksi.

Viime vuonna Haataja suunnisti  nuorten MM-hopeaa pitkältä matkalta. Keskimatkalla hän oli neljäs ja sprintissä viides. Nuorten MM-kisoissa riittää siis jännitettävää kaikille suunnistusfaneille!

Nuorten MM-kisojen ohjelma

10.7. Sprintti
11.7. Pitkä matka
13.7. Keskimatkan karsinta
14.7. Keskimatka
15.7. Viesti

Kisasivut

Suomen joukkue nuorten MM-kisoihin Sveitsiin