Palaa Lappee-Jukolan tunnelmiin

https://www.youtube.com/watch?v=U5JhJ5SMatg

TV-lähetykset katsottavissa Ylen Areenassa

Venlojen ja Jukolan viestin TV-lähetykset ovat katsottavissa Ylen Areenassa:

Venlojen viesti ja Jukolan viesti.

Valokuvia ja fiiliksiä

68. Jukolan ja 39. Venlojen viesti suunnistettiin Lappeenrannassa 18.-19.6.2016. Parhaita valokuvia Jukolasta löydät Jukolan valokuvagalleriastaJukolan Facebookista ja Yle Urheilun Facebookista.

Jukolan viestin sanoma 2016 bioenergialle

”Avara on kantoinen aho, mutta kauemmas sen reunoja ei kuitenkaan näe sun silmäs; sillä idässä, etelässä, lännessä sulkevat metsät sun silmäsi alan ja pohjosessa korkea vuori. Mutta jos astut tämän vuoren harvoilla kuusilla kruunatulle harjanteelle, niin kantaapa silmäsi etäälle kohden kaikkia ilmoja.”

Kansalliskirjailijamme Aleksis Kivi kuvaa teoksessaan Seitsemän Veljestä useissa kohdin luontomme monimuotoisuutta.

Luontomme antaa meille monia mahdollisuuksia kehittää energiatalouttamme uusiutuvien kotimaisten energiamuotojen käyttöön. Bioenergia ry:n tavoitteena on synnyttää uusia työpaikkoja ja torjua ilmastonmuutosta viisaasti edistämällä kotimaisten polttoaineiden käyttöä energiatuotannossa.

Viedessämme viestiämme läpi hämyisän kesäyön maamme kaakkoiskulmilla Raipon Laivavuoren rinteillä olemme halunneet kohdistaa viestimme suomalaiselle bioenergialle ja kiinnittää huomiota metsiemme monipuolisiin käyttömahdollisuuksiin sekä vaalia suomalaisen luonnon ainutlaatuisuutta.

Lappeenrannassa 19. päivänä kesäkuuta 2016

Jukolan viestin suunnistajat