Tutustu tänään kilpailumaastoon!

Kuopio-Jukolan kilpailumaasto ja sinne tehdyt radat ovat osoittautuneet liian vaikeiksi!

Jukolan viestin tekninen asiantuntija Henrik Tarkka ja molempien viestien ratavalvojat tarkastivat viikonloppuna kisamaastoa ja ratoja kilpailukartan kanssa. Lausunto kierroksen jälkeen oli tyrmäävä.

– Maasto on liian rankkaa ja valitut rastipisteet ovat aivan liian vaikeita, Henrik Tarkka oli todennut harmissaan,
– Emme voi ottaa vastuuta tällaisesta. Nyt tämä pääsi kyllä yllättämään! Eino-, Seija-, Oskari- ja Pentti-puhurit vielä sotkivat tilannetta.

Kilpailunjohtaja Jorma Kauhea ja pääratamestari Jussi Jekku ovat tyrmistyneitä. Heidän mielestään maastoa on aikaisemmin arvioitu ja tarkastettu jo monet kerrat eikä huomautettavaa ole ollut. Miksi vasta nyt?

– Maastoa on kyllä kutsuttu Savon Vuoristoksi, mutta kyllä siellä suunnistajat pärjäävät, oli pääratamestari yrittänyt väittää vastaan.

– Emme voi enää ryhtyä suuriin muutoksiin, ratapainatuksetkin on jo tehty, kilpailunjohtaja Kauhea puuskahti,
– Olemme ehdottaneet valvojille ja Tarkalle kompromissina kilpailuajan jatkamista maanantaiaamuun, mutta ulkomaalaisille osallistujille saattaisi tulla silloin ongelmia ennakkoon varattujen lentojen ja laivalippujen kanssa.

Hankalan tilanteen ratkaisemiseksi neuvotteluja käytiin järjestäjien ja valvojien kesken pitkään ja hartaasti. Nyt kaikkia osapuolia tyydyttävä ratkaisu on löytynyt.

– Kilpailijat on päästettävä tutustumaan maastoon ja ratoihin ennakkoon, neuvotteluista väsynyt Tarkka kertoi,
– Muuta ei ole enää tehtävissä, yritetään näin helpottaa itse kilpailua.

– Maastoon ei tietenkään saa kukaan mennä yksin, se on edelleen jyrkästi kielletty, jyrisi pääratamestari Jekku,
– Mutta järjestetään sitten opastettuja kierroksia, kun kerran käsketään!

Kuopio-Jukola 2014 järjestää siis aivan poikkeuksellisesti tutustumista kilpailumaastoon ja ratoihin. Tutustumismahdollisuus on vain tänään tiistaina 1.4.2014 klo 12:00.

Kokoontumispaikkana on Vehmersalmen silta. Paikalle tulee ratamestariryhmän jäseniä, jotka jakavat tutustujat ryhmiin. Venlojen ja Jukolan osallistujat kulkevat eri ryhmissä omia rastejaan ja hajontojaan tutkien. Tänään käytössä on viralliset kilpailukartat, jotka kerätään tutustumisen jälkeen pois. Ennakkoilmoittautumista tutustumiseen ei tarvita. Paikalle on kutsuttu oppaita riittävästi, joten kaikki halukkaat pääsevät mukaan.

– Vehmersalmen Martat ovat luvanneet järjestää tänään sillalle makkaranpaistoa ja kahvia, kertoo kilpailunjohtaja Kauhea,
– Huolto toimii siis tänäänkin! Ja yllätysnumerona Rytökylän metsästysseuran jäsenet esittävät sillalla perinteisen Suontallaajan jenkan paikallisen harmonikkayhtyeen säestämänä.

Maasto- ja ratatutustumisen poikkeusjärjestely on voimassa vain tänään 1.4.2014 klo 12 ja silloinkin opastetusti. Muuna aikana maastossa liikkuminen on edelleen ehdottomasti kielletty, kuten säännöissä sanotaan.

Vehmersalmen silta yhdistää mantereen (oikealla) ja Kuopio-Jukolan kilpailumaaston Soisalon saaressa.

Vehmersalmen silta yhdistää mantereen (oikealla) ja Kuopio-Jukolan kilpailumaaston Soisalon saaressa.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti