Team SOSE valmiina Jukolaan

Team SOSEn tiukka tavoite on löytää kaikki rastit, leimata ne ja saada joukkueelle tulos.

Team SOSEn tiukka tavoite on löytää kaikki rastit, leimata ne ja saada joukkueelle tulos.

”En osaa suunnistaa yhtään ja pelkään yksin metsässä. Jos se ei haittaa, niin mä oon ihan messissä!”

Suunnistusosasto Suunta Etelään – Team SOSE:n lähtökohta suunnistukselle ei kuulosta rohkaisevalta.

– SOSE sai alkunsa 2010 kun Tommi ”Killi” Wallenius huomasi, että Jukolan Viesti järjestetään 2012 Vantaalla, Maija-Reetta ”Murre” Mannismäki sanoo. – Hän keräsi kokoon kavereita ja kaverinkavereita ja esitteli ajatuksen osallistua Valio-Jukolaan.

Suurimmalla osalla parinkymmenen hengen porukasta ei ollut suunnistustaustaa kuin koululiikuntatunneilta, intoa sitäkin enemmän.

– Joukkueenjohtajamme Killin ensimmäinen havainto kilpailumaastosta oli, että jos ei muuten löydä pois metsästä, niin ottamalla suunnan etelään saapuu ennen pitkää moottoritielle, tästä joukkueen nimi.

– Aloitimme iltarasteilla ja karttamerkkeihin tutustumisella. Järjestimme Salpa-Jukola-kisakatsomon, jotta tietäisimme mitä Vantaalla oli odotettavissa.

Valio-Jukolassa tavoite oli, että jokainen löytää kaikki rastit, muistaa leimata ne ja saa hyväksytyn suorituksen.

– Huolto-osasto eli pasteijaosasto piti meistä hyvää huolta Jukola-yönä ja kun kaikki oli saatu maaliin sekä joukkueelle tulos, oli fiilis huikea! Murre sanoo. – Jämsä-Jukossa olimme motivoituneempia, viisaampia ja nopeampia.

SOSE on myös hankkinut ammattilaisapua…

– Helatorstaina maajoukkuesuunnistaja Hannu Airila järjesti SOSEelle yösuunnistustreenit päivänvalossa! Hannu kuuli radiohaastattelumme ja päätyi blogiin ja Twitteriin juttelemaan kanssamme. Hän ehdotti treenejä, tietysti tartuimme tarjoukseen!

– Lisäksi Hannu Airila on koonnut meille SOSEen Pelikirjan eli taktiikan Kuopio-Jukolaa varten, Murre paljastaa.

SOSE on alusta asti pitänyt blogia ja kirjannut sinne ilon ja turhautumisen hetkiä suunnistuksen parissa. Siellä vilahtelevat sellaiset asiat kuten suunnistuksen kosto (hyvin menneiden rastivälien ja euforian jälkeen iskevä totaalinen munaus) tai SOSE-gaala eli pikkujoulut, jossa valitaan vuoden suunnistaja.

– Itselleni blogi on ollut tärkeä juttu, koska joukkuekavereiden tekstit tsemppaavat metsään lähtemisessä ja sen kautta olen voinut kertoa joukkueelle ja faneille miten suunnistus sujuu.

Vuosien varrella SOSEelle on sattunut yhtä jos toista.

– Valio-Jukolassa viritimme telttakatokseemme diskopallon fiilistä tuomaan ja avausosuuden suunnistajalta loppui otsalampusta akku kesken matkan. Viime vuonna Jämsässä eräs joukkueestamme kertoo melko varmasti kohdanneensa metsässä kuukkeli-parven.

Kuopio-Jukolassa tavoite on taas saada joukkue kasaan, ehjät suoritukset ja joukkueelle tulos.

Team SOSEn Kuopio-Jukolan Pelikirja on hallussa.

Team SOSEn Kuopio-Jukolan Pelikirja on hallussa.

– Me lähdetään Vehmersalmelle nauttimaan maagisesta Jukola-yöstä ja suunnistuksesta! Sen lisäksi olemme puhuneet ”tonnin joukkoon” -tavoitteesta, joka tarkoittaisi 300 pykälän parantamista. Tavoitteen asettamisessa meitä auttoi huippusuunnistaja Simo-Pekka Fincke Twitter-keskustelujen jälkeen.

SOSEen blogi http://suuntaetelaan.blogspot.fi/

SOSE Twitterissä http://twitter.com/TeamSOSE

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti