Kuopio-Jukolan viestintä kiittää!

Mahdollisen Kuopio-Jukolan viestinnän suunnittelu aloitettiin jo keväällä 2008. Julkisuuteen tultiin ensimmäisen kerran lauantaina 8.11.2008 klo 11:30 suorassa radio-ohjelmassa – Kuopion Suunnistajille myönnetty Jukolan viestin 2014 järjestelyoikeus oli juuri julkistettu. Samalla hetkellä avattiin tapahtuman ensimmäiset verkkosivut.

Alku450

Siitä se sitten alkoi. Kuuden vuoden aikana verkkosivut ehtivät olla kolmella eri alustalla. Juttuja sivuille kertyi satoja, kuvia tuhansia, videoita kymmeniä. Ne eivät olleet siellä turhaan, vierailuja tehtiin satojatuhansia! Kaikki jutut olivat kuvitettuja, monet niistä julkaistiin suomen lisäksi englanniksi, ruotsiksi ja venäjäksi.

Jukolan viestin Facebookin ja Twitterin saimme vastuullemme elokuussa 2013. Lisäksi avasimme uutena palveluna Jukolan viestille Instagram-palvelun. Elämä sosiaalisessa mediassa oli vilkasta.

Vajaan vuoden aikana Facebookin tykkääjien määrä kasvoi lähes 4000:lla, tänään tykkääjiä on jo 8858. Myös Jukolan Twitterin seuraajien määrä on kasvanut huimasti, nyt meitä on 2161. Nollasta lähtenyt Instagram lähti hienoon nousukiitoon, kuvia on siellä jaettu innokkaasti.

Kuopio-Jukolan viestinnällä oli kaksi päätehtävää: kertoa avoimesti ajankohtaisista tapahtumista ja mahdollistaa tiedotusvälineiden sujuva työskentely Jukolassa. Kisaviikonloppuna Kuopio-Jukolan viestinnän ja median sekä kuva- ja äänituotannon erilaisia tehtäviä hoiti noin 150 talkoolaista. Lisäksi oli ammattilaisia hoitamassa radio-, televisio- ja kisatuotannon tehtäviä.

Mediakeskuksessa työskenteli ennätyksellisesti yli 200 toimittajaa ja kuvaajaa. Heistä 45 oli ulkomailta, 12 eri maasta. Kuopio-Jukolasta julkaistiin satoja juttuja ja kuvia – Jukolan viesti sai ansaitsemaansa näkyvyyttä maailmalla.

Ilmakuva

Mistä Kuopio-Jukola ehkä muistetaan?

Kuopio-Jukola 2014 luotiin tyhjästä vehmersalmelaiselle peltoaukealle Kallaveden rannalle. Rakentaminen ja kaikkien tarvittavien toimintojen järjestäminen oli uskomaton projekti. Tapahtuman järjestämiseen tarvittiin 1600 talkoolaista sekä paljon hankkeeseen myönteisesti suhtautuvia maanomistajia, yhteiskumppaneita, Puolustusvoimia, Kuopion kaupunkia, …..

Loistava suunnistusmaasto ja tiivis kilpailukeskus syleilivät toisiaan. Alueella vieraili viikonlopun aikana viranomaisten arvion mukaan 40 000 – 45 000 ihmistä.

Ilmoittautuneita kilpailijoita oli 16 324. Määrä on Jukola-historian toiseksi suurin. Joukkueita oli 20 eri maasta, yksittäisiä kilpailijoita useammastakin.

Presidentti

Kuopio-Jukolan suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö seurasi kisatapahtumia puolisonsa Jenni Haukion kanssa. He nauttivat muun yleisön mukana jännittävästä Jukolasta ja huikean kauniista suomalaisesta kesäyöstä. Presidenttipari halusi olla aidon jukolahengen mukaisesti myös telttamajoituksessa. Jukolan viestin osallistujat arvostivat presidentin mukanaoloa todella paljon!

J_start

Venlojen ja Jukolan viestien lähdöt olivat taas kerran komeaa katseltavaa. Jukolan lähtömerkistä ei tänä vuonna ollut epäselvyyttä! Ilmavoimat varmisti parin sadan metrin korkeudessa tapahtuneella Hornetin ylilennolla, että viestin aloittajat ymmärsivät lähteä taipaleelle.

KuuJukolan yö oli kylmä, mutta niin kaunis. Varsinkin ulkomaalaiset kilpailijat ja median edustajat olivat aivan ihastuksissaan. Lämpötila laski alimmillaan lähelle nollaa, mutta onneksi ei satanut. Kilpailumaasto oli vaativa ja radat erittäin onnistuneita. Molemmissa viesteissä kamppailtiin voitosta loppuun saakka.

Yö

Jukolan ns. pitkä yöosuus koettiin tänä vuonna toisella osuudella. Vaikka maastopohja oli välillä haastavaa, vakavilta loukkaantumisilta vältyttiin.

puomi

Kaikki eivät Kuopio-Jukolassa kilpailleet voitosta. Tai ehkä sittenkin itsensä voitosta. Harrastelijajoukkueiden määrä oli taas aikaisempaa suurempi. Suomalaisten joukkueiden määrissä tehtiin molemmissa viesteissä uusi ennätys.

Järjestäjät ovat vastaanottaneet kilpailijoiden antamia risuja ja ruusuja verkkosivuilla olleen palautelomakkeen kautta  – ja muutenkin. Kaikki palautteet on luettu huolella ja talletettu jälkipuintia varten. Kiitos vaivannäöstänne!

KR

Venlojen viestin parhaita Kuopio-Jukolassa olivat:
OK Pan Århus (DEN)
Tampereen Pyrintö
OK Linne (SWE)

Ja Jukolan viestissä:
Kalevan Rasti
IFK Lidingö SOK (SWE)
Södertälje Nykvarn Orienter (SWE)

Sekä tietysti kaikki muutkin mukana olleet joukkueet!

Kamerat

Nyt on aika kiittää kaikkia lukijoitamme ja katselijoitamme. Kiitos!

Kuopio-Jukolan viestintä pääsi tavoitteisiinsa: kerroimme ajankohtaisista tapahtumista ja mahdollistimme median sujuvan työskentelyn. Erityiskiitos kuuluu huikean hyvälle ja innokkaalle viestintä- ja mediajoukkueellemme, joka laittoi itsensä likoon monin eri tavoin!

Kiitos myös medialle, joka seurasi kansamme Kuopio-Jukolan valmistumista ja itse kisatapahtumia – kanssanne oli ilo työskennellä.

Emit

Maalileimauksen aika. On aika siirtää katseet kohti Louna-Jukolaa. Jukolan viestin sosiaalinen media siirtyy nyt ensi kesän Jukolan hallintaan. Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa emäntänä, isäntänä ja moderaattorina jatkavat uudet ja tuoreet kasvot.

Kuopio-Jukolan verkkosivut eivät sentään kuole niin nopeasti. Sivut jäävät eloon kevääseen 2016 saakka. Päivitämme tänne vielä aiheeseemme liittyvää, kun sitä ilmenee.

Verkkosivujemme kautta pääsee palaamaan kisatunnelmiin mm. kuvagallerian, tulosten ja reittihärvelin avulla. Ja onhan siellä Ajankohtaisissa paljon, paljon luettavaa – niitähän voi tutkia uudelleen vaikka syksysateiden piiskatessa ikkunaa.

Kiitos paljon kaikille!

Viestintä- ja mediatiimin sekä koko Kuopio-Jukolan puolesta

Markku Riihinen
Viiestintä- ja mediapäällikkö
markku.riihinen(at)jukola.com
Twitter: @MarkkuRiihinen

Field_text

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti