Hornet siivittää Jukolan viestiä!

Suomen Ilmavoimien Boeing F-18C Hornet esiintyy Kuopio-Jukolassa.

Suomen Ilmavoimien F/A-18 Hornet esiintyy Kuopio-Jukolassa.

Kuopio-Jukolassa tullaan näkemään komea lähtölaukaus!

Karjalan Lennoston Hornet-hävittäjä siivittää Jukolan viestin käyntiin lauantaina 14.6. klo 23:00. Ylilento antaa joukkueille varmasti vauhtia, mutta toki kilpailuohjeissa tullaan täsmentämään tarkasti, mitä muuta lähtöhetkeen sisältyy.

Ylilennon lisäksi lauantai-iltana kilpailukeskuksessa nähdään myös Hornet-hävittäjän soololentonäytös. Nähtävää riittää siis myös taivaalla!

Puolustusvoimat on Jukolan viestin päätukija. Tänä vuonna toteuttamisvastuu on Ilmavoimilla.

 

Puolustusvoimien kalustonäyttely avaa oven Suomen ilmapuolustukseen

Jukolassa esitellään Ilmavoimien näkyvimmän toiminnan, eli lentotoiminnan, lisäksi ilmapuolustuskalustoa. Näyttelyssä pääsee tutustumaan esimerkiksi Ilmavoimien uuteen liikuteltavaan KEVA 2010 -keskivalvontatutkaan. Tutkajärjestelmän siirtämiseen käytetään Sisu ETP 8×8 -maastokuorma-autoa, joka löytyy myös kalustonäyttelyalueelta. Ilmatorjuntakalustosta on näytteillä muun muassa maalinosoitustutkajärjestelmä MOSTKA 87M ja Maavoimien liikkuva ja itsenäinen ilmatorjuntaohjus 90M.

Ilmavalvonta- ja ilmatorjuntakaluston lisäksi näyttelyssä on esillä tukikohdan toimintaan olennaisesti liittyvää pelastus- ja pioneerikalustoa.

Esittelypisteissä yleisöllä on mahdollisuus tutustua Hornetin aseistuksen lisäksi hävittäjälentäjän, mekaanikon sekä hävittäjän varustukseen. Hornet-simulaattorin ohjaimissa voi ottaa tuntumaa hävittäjälentäjän työskentelyyn koneen puikoissa. Ja sokerina pohjalla alueelta löytyy Sotilaskoti ja sen kuuluisat munkkikahvit!

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti