Valokuvaa Liettuaan

Liettualainen Donautas Lazautas työskentelee mediakeskuksessa lähes 200 muun kuvaajan ja toimittajan keskellä.

Liettualainen Donautas Lazautas työskentelee mediakeskuksessa lähes 200 muun kuvaajan ja toimittajan keskellä.

Liettualainen valokuvaaja Donautas Lazaukas kuvaa Kuopio-Jukolassa sekä maansa medialle että omalle suunnistusseuralleen, IGTISAlle. Vaikka liettualaisia joukkueita on Kuopio-Jukolassa vain seitsemän, yksi naisten ja kuusi miesten joukkuetta, kisaa seurataan suunnistuspiireissä tiiviisti netin ääressä.

– Naisten sijoitus oli meille kaikkien aikojen paras, kolmastoista, Lazaukas iloitsee.

Jukola on Liettuassa tunnettu, vaikkei ehkä niinkään kilpailullisten tavoitteiden vuoksi.

– Esimerkiksi MM-kisojen viestiin pääsee osallistumaan vain kolme suunnistajaa maastaan. Jukola kasvattaa joukkuehenkeä aivan toisella tavalla, kun seurat voivat ilmoittaa kuinka joukkuetta tahansa ja kilpailijoita pääsee mukaan paljon. Kaikki suunnitteleminen, matkustaminen, yhdessä tekeminen, se luo yhteishenkeä. Yleensä kilpailuissa juostaan oman itsen vuoksi, Jukolassa joukkueen puolesta.

– Täällä voi nauttia suunnistuksessa yhtä aikaa maailmantähtien kanssa. Jukola on eräänlainen suunnistajien pyhiinvaellus, jokaisen on se ainakin kerran elämässään koettava.

Vaikka Kuopio-Jukolassa Lazautas keskittyy kuvaamiseen, on hän aktiivisuunnistaja seurassaan.

– Kovaa, treeniä, kavereita, luonnos liikkumista, sitä kaikkea suunnistus tuo. Olen usein miettinyt, että olen nähnyt Liettuassa paljon kauniita paikkoja, joita en koskaan olisi löytänyt, jos en suunnistaisi, Lazaukas toteaa.

Lazaukas tarkistaa, että kuvat ovat lennähtäneet perille Liettuaan ja alkaa katsella valokuvausarsenaalinsa käyttövalmiiksi. Jukolan viestin alkuun on vain reilu tunti.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti