Alun jumalaton rinne oli varsinainen ylläri

Mari, Matilda ja Matias äidin onnistuneen suorituksen jälkeen.

Mari, Matilda ja Matias äidin onnistuneen suorituksen jälkeen.

Keravan urheilijoiden joukkueessa Jukolassa suunnistava Mari Hovinen juoksi Venlojen viestin ensimmäisen osuuden.

– Maasto oli kyllä hankala, mutta pääsin mukaan hyviin letkoihin jotka juoksivat sopivaa vauhtia. Jumalaton alkujyrkänne ennakoi tulevia kiipeilyitä, mutta hienoja maastoja olivat, kertoi Mari.

Mari aloitti lajiharrastuksen 9-vuotiaana mentyään kaverinsa kanssa Keravalla Oravapolku-suunnistuskouluun.
Pian siitä tuli koko perheen yhteinen harrastus. Marin vanhemmat kuskasivat tyttöä kilpailuihin ja pian totesivat, että kilpailuissa seisoskelemisen sijaan hekin voisivat ryhtyä suunnistamaan.

Jukolan kisoihin Mari osallistui ensimmäisen kerran 16-vuotiaana ja sen jälkeen useammankin kerran. Aina joukkueen aloittajana.

Suunnistusharrastukseen tuli nuorena taukoa, mutta harrastus oli helppo aloittaa uudelleen. Mari lähti vanhempiensa mukana viikottaisille kuntosuunnistusrasteille. Hän kiinnostui myös ratojen teosta ja jonkun ajan kuluttua Mari kävi lisäksi myös lastenratamestarikurssin ja teki harjoituksia lasten suunnistuskoulussa. Oman lapsen kasvaessa Mari aloitti lasten suunnistusohjaamisen. Nyt Mari vastaa nuorimpien ryhmän ohjaamisesta.

Matilda-tytär aloitti suunnistuksen jo 3-vuotiaana. Mari käveli Matildan kanssa 1,5 tunnin kuntorasteilla, Matilda leimasi rasteja ja söi mustikoita. Marin vanhempien tultua suunnistamasta hoitovuoro vaihtui ja Mari lähti suunnistamaan. 5-vuotiaana Matilda aloitti suunnistuskoulun täyspainoisesti.

– Suunnistus on hieno ja edullinen harrastus kaiken ikäisille. Nykyisin puhutaan paljon harrastusten kalleudesta. Meillä Keravan urheilijoissa lasten suunnistuskoulu maksaa 50 eur/vuosi, sisältäen lisäksi vakuutuksen, lisenssit, kilpailut ja leirit.

Melko edullista!

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti