82 päivää Jukolaan

Not-OK PKS SK on osoite, jota monet Kuopio-Jukolaa hartaasti odottavat seuraavat blogissa, twitterissä tai facebookissa.

Sivuilla kekseliäät valokuvat laskevat päiviä Kuopio-Jukolaan.

– Aluksi koristeltiin työhuoneen kahvinurkkausta Jukola-krääsällä ja kartoilla ja laitettiin normaaleilla numeroilla päivälaskuri. Sitten iski suuruudenhulluus ja 200:sta alaspäin alettiin laskemaan päiviä valokuvilla, Topi Levomaa sanoo.

Kolmi- ja kaksinumeroisia lukuja on poimittu kuviin mm. roskapöntöstä, levynkannesta, tienviitasta, pelinumerosta, baarista, elvytysohjeesta ja ties mistä.

– Kaikki kuvat ovat jonkun meistä ottamia ja paikoissa on oikeasti käyty. Suurin osa on lähinurkilta Porista ja Tampereelta, mutta osa myös ulkomailta.

Kuvaideoita on riittänyt hyvin, välillä on jopa ylitarjontaa.

– Sosiaalinen media edellä lähdettiin kohti Kuopio-Jukolaa, näkyvyyttä on saatu ja samalla on tuotu Jukolaa ja suunnistusta ylipäätään esille.

– Suurin some-saavutus taitaa olla norjalaiselta Halden SK:lta saatu kutsu yösuunnistuskisaan… ei kuitenkaan lähdetty, Levomaa naurahtaa.

Joukkuenimen takana on Pori Energian työporukka, jolle Jukolan tavoitteissa tyyli tulee ennen sijoitusta. Nettisivuilla on julkaistu myös jäsenten kuvat, tietysti varustettuina taiteilijanimillä, kuten Lapinleuku, Kullaan Novikov ja Suppa. Vain kaksi seitsämästä on osallistunut Jukolaan aiemmin.

– Osuusjärjestystä on vatvottu moneen kertaan, ja tällä hetkellä näyttää siltä, että ne kaksi kokenutta lähtevät yöosuuksille, Levomaa sanoo.

Mutta mitä ihmettä Not-OK PKS SK tarkoittaa?

– OK eli orienteering klubb valittiin ensin. Sitten totesimme että onhan tämä kyllä melkoinen ”epäsuunnistusjoukkue”, joten lisäsimme kieltosanan NOT siihen eteen. Samalla se kuvaa koko projektia, sillä melko NOT OK –toimintaahan tämän on ollut.

– PKS eli Porin Kaupungin Sähkölaitos taas bongattiin työpaikkamme Pori Energian vanhoista urheiluasuista, joista on kotoisin myös suunnistusasumme retro värimaailma. Loppuun lisättiin Haldenilta lainattu SK eli skiklubb, lisäämään uskottavuutta.  Hiihto ei liity meihin mitenkään, mutta se kuulosti hyvältä, Levomaa virnistää.

Not-OK PKS SK
Facebook
Operaatio Kuopio-Jukola -blogi
Twitter

Kuva: Antti Lehtonen

Kuva: Antti Lehtonen

« Takaisin

Taustayhteisöt

Pääyhteistyökumppani

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät

Osuusisännät Venlojen-viesti

Osuusisännät Jukolan-viesti