Viestintäpäällikkö Taina Huovinen luottaa ammattitaitoiseen tiimiin

Viestintäpäällikkö Taina Huovinen kesäharrastusten parissa.

Taina Huovinen on kotoisin Suomussalmelta, mutta on viihtynyt Jämsän seudulla jo runsaat 25 vuotta. Taina asuu perheensä kanssa maaseudun rauhassa, kuitenkin sopivan lähellä keskustaa. Perheeseen kuuluvat mies Martti ja teini-ikäiset pojat Niilo, 17 v. ja Paavo 15 v.

Leipätyönään Taina on osakkaana liikkeenjohdon asiantuntijapalveluita tarjoavassa yrityksessä. Yrittäjänä toimiessa ja aiemmissa työtehtävissä markkinoinnin ja myynnin parissa, viestintä on jatkuvasti ollut vahvasti esillä.

Vilukissaksi itseään kutsuvalle Tainalle mieluisin vuodenaika on kesä, veden äärellä vietettynä. Taina tunnustaa olevansa hyvä laiskottelemaan, vaikka epäselväksi jääkin milloin hän sitä harrastaa. Vapaa-ajan tekemistä hänellä nimittäin on riittämiin. – Luen, maalaan ikoneja, kesäisin puuhailen mökillä ja liikun paljon luonnossa, erityisesti syksyisin marjojen ja sienien perässä. Kodin, vanhan maalaistalon pihapiirissä ja ylläpitämisessä riittää myös puuhaa, Taina kertoo harrastuksistaan.

Suunnistuksen harrastajaksi Taina ei tunnustaudu. – Suunnistanut olen kuitenkin lukioikään asti kestäneen partio-harrastuksen myötä. Pari kertaa oikein kunnolla eksyinkin. Lieneekö sitten peruja noilta ajoilta vai jo verenperintöä, että sen verran osaan maastoa lukea, ettei yksin metsään meneminen kuitenkaan hirvitä yhtään. Päinvastoin se on tosi mukavaa ja rentouttavaa, Taina vakuuttaa. Samalla hän lupaakin aloittaa ensi keväänä jo kauan mielessään kyteneen suunnistuksen uudelleen opettelun JRV:n Päivi Pitkäsen opastuksella.

Suunnistusta Taina arvostaa niin kilpailulajina kuin harrastuksena. – En tunne lajia huippu-urheilun näkökulmasta. Kuntoilumuotona se sopii kaikenikäisille sukupuoleen katsomatta, ja on taloudellisestikin kaikkien ulottuvilla. Hienoksi suunnistuksen tekee myös liikkuminen ja elämykset luonnon keskellä, ja se että pelkkä hyvä fyysinen kunto ei riitä, vaan onnistuneeseen suoritukseen tarvitaan myös järjen käyttöä, Taina arvioi.

Taina päätti jo kuulleessaan ensimmäisiä kertoja Jukola tapahtuman Jämsään tulosta, että olisi mielellään mukana järjestelyissä jollain tavalla. Järjestelyjen ollessa syksyllä jo hyvässä vauhdissa viestintätiimin työnjakoa hieman muutettiin ja Tainaa pyydettiin viestintäpäällikön tehtävään.

– Vastuualueeni hoitamisen näkökulmasta odotan ainutlaatuista kokemusta. Kovin usein ei tarjoudu vastaavaa mahdollisuutta olla mukana rakentamassa näin mittavaa tapahtumaa. Odotan myös ainutlaatuista tunnelmaa – Jukola on perinteikäs, upea tapahtuma, jonka arvomaailman voin helposti allekirjoittaa. Nyt pääsen aitiopaikalta kokemaan sen tunnelman, jota aikaisemmin on voinut aistia vaikkapa Pekka Oksalan legendaarisista selostuksista radion ja tv:n välityksellä, Taina hehkuttaa tyytyväisenä.

Taina tietää kaikkien suurten urheilutapahtumien kesken kilpailun näkyvyydestä olevan kovaa. Vaikka Jukola on valtakunnallinen ja kansainvälinen kilpailu, hän pitää viestinnän tavoitteista haastavimpana mahdollisimman laajan ja myönteisen julkisuuden saavuttamista Jämsä-Jukola 2013 –tapahtumalle.

– Henkilökohtaisesti suurin haasteeni lienee se, etten ole ollut aikaisemmin mukana näkemässä paikan päällä yhtään Jukolaa. Järjestelyorganisaatiossa on kuitenkin niitä jotka tietävät suunnistuksesta kaiken. Heihin voi tukeutua silloin kun sitä osaamista tarvitaan. Luotan myös siihen valtavan hienoon apuun, jota aikaisemmilta järjestäjiltä saadaan. Esimerkiksi Jukola-kokouksessa saatu informaatio on suureksi avuksi valmistelutyössä. Kun on hyvä, ammattitaitoinen tiimi ympärillä, niin uskon homman tulevan kunnialla hoidetuksi, toteaa Taina luottavaisena.

Tällä hetkellä viestintätehtävien parissa toimii kääntäjät mukaan lukien noin kymmenen henkilöä. Talkoolaiseksi on ilmoittautunut useita henkilöitä myös aikaisempien ja tulevien Jukoloiden järjestäjiä. Viestintävaliokunnan lopullinen vahvuus on vähintään 30 henkilöä, joten viestintätiimiin talkoolaisia tarvitaan vielä n. 10-15 henkilöä.

Taina lähettää vinkin ja terveiset erityisesti ei vielä suunnistusta harrastaville. – Ensi vuonna tarjoutuu mahdollisuus tutustua lajiin ja innostua suunnistuksesta, kun YLE välittää kesän aikana ennätyksellisen määrän kilpailuja Suomesta, kesäaikaan lähetys on n. kerran viikossa.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti