Rykmentti hakee duurisointuja

 

Jarno Parkkinen, Rajamäen Rykmentti Kuva:Kimmo Hirvonen

Rajamäen Rykmentti kuuluu perinteikkäisiin ja menestyneisiin suunnistusseuroihin. Viime vuosina menestys on ollut hiukan ailahtelevaista ja tämän vuoden Tiomilakin kuului sinne heikompaan lokeroon. 

– Tiomila sujui suomalaisen musiikin mukaisesti mollivoittoisesti. Alussa ei päästy ihan mukaan kiihkeimpiin rytmeihin ja sen jälkeenkin oli vielä ylä- ja alamäkiä. Kyllä siitä aikamoisesti nälkää jäi Jukolaan, kommentoi Rykmentin miesten valmentaja Marko Heiskanen. 

Potentiaalia seuralla kuitenkin on. Rykmentin paidassa suunnistaa muiden muassa monivuotinen maajoukkueratsu Tuomas Tervo, viime vuonna seuraa Sibbo-Vargarnasta vaihtanut MM-kisoihin tähtäävä Jörgen Wickholm sekä juuri SM-erikoispitkältä pronssin ottanut Jarno Parkkinen. Kokeneempien suomalaisten tukena on tsekkiläinen viime kesän maailmanmestari Tomas Dlabaja sekä jatkuvasti kehittyvä nuori kolmikko Vili Niemi, Miika Suominen ja Jesse Laukkarinen. 

– Tiomilassa oli paljon hyviä juoksuja ja nyt vaan täytyy laittaa seitsemän sellaista putkeen, Heiskanen jatkaa. 

 

Tuomas Tervo, Rajamäen Rykmentti Kuva: Kimmo Hirvonen

Rykmentissä marssijärjestys on se, että MM-kisat on ykkönen ja sitten tulevat muut kisat. Tiivis maajoukkuekalenteri asettaa haasteita parhaiden yhteen kokoamiseen. 

– Pyritään etsimään parhaat ajankohdat seuran toimintaan kohti Jukolaa. Kyllähän MM-kisat Suomessa tietysti lisää ulkomaalaisten juoksijoiden Suomessa viettämää aikaa. 

Jämsä-Jukola on ollut Rajamäen miesten mielessä jo talvella, kun on keskusteltu siitä, millaisessa roolissa urheilijat haluavat joukkueessa olla. Heiskasen mukaan urheilijoiden mielipiteitä kuunnellaan esimerkiksi siitä, haluaako juosta lamppu päässä vai ei. 

– Keväällä käytiin vain kerran leirillä Jämsässä, jotta maastotyypin piirteet palaa mieliin. Suurin osa on kuitenkin juossut alueella, joten massiiviseen leiritykseen ei nähty tarvetta. Maastohan tulee olemaan kaksijakoinen, joka tulee urheilijan huomioida suorituksen aikana. Mielenkiintoista on nähdä kuinka paljon pimeys ja paikallinen raskaampi maasto hajottaa porukkaa kolmella ensimmäisellä osuudella, tiivisti Heiskanen.

– Leirillä analysoitiin maastoa ja kilpailua. Vanhat kilpailualueen kartat ovat menneiltä vuosikymmeniltä, joten niitä on hyödynnetty ehkä vähemmän kuin aiemmin. Ratojen alku- ja loppupäätä pystyy hahmottamaan, mutta kisassa jokainen saa oman painetun version ja sillä on mentävä. 

– Joukkueet valittiin kaksi viikkoa ennen kilpailua, jotta on rauha keskittyä omaan osuuteen ja viimeistelyyn, Heiskanen paljastaa, paljastamatta kuitenkaan juoksijoita. 

Harjoituskarttojen hieman väljä kuvaustyyli jätti kysymysmerkkejä myös rykmenttiläisten keskuuteen. 

– Korjataan se pelivara vielä Jukola-viikolla viimeisellä harjoituksella, jotta Timo Joensuun kartoitustyylikin tulee tutuksi. Voihan se olla sama, mutta parempi varmistaa, Heiskanen toteaa. 

Viime vuonna Rykmentti oli kahdestoista ja keväällä Tiomilassa kahdeskymmenes. 

– Tavoite on sama kuin Tiomilassa eli top 10. Omalla tasolla juokseminen riittää hyvin tavoitteen saavuttamiseen, Heiskanen päättää.

 

 

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti