Puitteet ovat kunnossa, lupaa kenttäpäällikkö

Jämsä-Jukolan viimeisiä valmisteluja perjantaina tehdään sateen tahdittamana, mutta kenttäpäällikkö Reima Taipaletta se ei hätkäytä. Haastelemaankin kun päästään jo toimivaksi testatun mediarakennuksen suojissa aivan maalialueen tuntumassa.

– Olo on luottavainen sen suhteen, että kaikki toimii. Meidän osaltamme kaikki oli valmiina jo keskiviikon kenraaliharjoituksessa, Taipale toteaa.

Tyhjänpanttina rakentajat tuskin silti pääsevät olemaan, sillä kilpailujen alla on Taipaleen mukaan vielä toteutettava sellaisia pyyntöjä, joihin huolellisellakaan suunnittelulla ei ole pystytty varautumaan.

Reima on ollut mukana tapahtuman tekemisessä vuoden 2011 joulukuusta asti. Tehtävänsä kokonaiskuvaa hän kuvailee ytimekkäästi:

– On organisoitava miljoona asiaa tapahtumaan oikeaan aikaan.

Näihin miljoonaan asiaan sisältyy jäähallia lukuun ottamatta käytännössä kaikkien kilpailualueella näkyvien rakennelmien pystytys. Esimerkiksi aitaa on tehty puolisentoista kilometriä ja aitoihin kiinnitetty mainoksia kilometrin matkalle. Myös vesijohtoa on tehty noin puolitoista kilometriä sekä rakennettu teltta-, sauna- ja suihkualueet.

Puolustusvoimissa työskentelevä Taipale sanoo urakan olevan hyvää vastapainoa ansiotyölle ja samoja organisointitaitoja tietysti vaaditaan molemmissa. Talkoolaisten yhteishenkeä hän kehuu hyväksi.

– Meitä on ollut neljän hengen ydinryhmä joka on kantanut suurimman vastuun, minun lisäkseni Kari Riekki, Jari Harju ja Matti Järvelä. Kaikkien rooli on ollut yhtä merkittävä.

Toimikunnan talkoorekisterissä on kaikkiaan 81 nimeä, kun tavoitteena oli saada mukaan noin 60 henkilöä. Erityisesti aktiivisimpien vapaaehtoisten työpanos on ollut hurja.

– Huhtikuun 20. päivä kun aloitettiin työt, niin osa äijistä on ollut täällä joka päivä.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti