Kuntorastit Jukolan harjoitusmaastossa – talkoolaiset ilmaiseksi metsään

Suunnistajia hemmotellaan Heräkulmalla sunnuntaina 5.5.

Ensi sunnuntaina 5.5.on kaikilla suunnistuksen ystävillä mahdollisuus hioa suunnistustaitojaan Jukolan harjoitusmaastoissa Heräkulmalla. Radat risteilevät helppokulkuisessa maastossa, jossa korkeuserot ovat pienet ja polkuja on paljon. Ratavaihtoehtoja löytyy kaikentasoisille suunnistajille ja matkat vaihtelevat vajaan kahden kilometrin rastireitistä lähes kahdeksan kilometrin vaativaan rataan.

– Vaikka polkuja on paljon ja osa rastipisteistä helpohkoja, löytyy vaativimmilta radoilta haasteita kokeneemmillekin suunnistajille. Metsittynyt hiekkamonttu syheröineen voi yllättää, ennakoi ratamestari Panu Kärkkäinen.

Toisaalta mäntykankailla on turvallista kulkea, vaikka suunnistuskokemusta ei olisi paljoa vielä kertynytkään. Lisäksi joukko aktiivisia JRV:n suunnistajia on lupautunut opastamaan aloittelevia suunnistajia. Lähtö metsään opastetusti on kello 10.00. Kaikki Jämsä-Jukolan talkoolaiset saavat karttansa ilmaiseksi. Jos et ole vielä talkoorekisterissä, käy ilmoittautuminen kätevästi myös rastien yhteydessä.

Jämsän muistiyhdistys järjestää Jämsä-Jukolassa aivosuunnistusradan ja Heräkulmalla on mahdollista päästä kokeilemaan tätäkin uutuutta. Ja kaiken kukkuraksi – onnistuneen suunnistuselämyksen jälkeen voi hemmotella itseään kahvion antimilla. Tarjolla on mm. kahvia, mehua ja lettuja.

Metsään voi lähteä omaan tahtiin klo 10 – 12. Opastus on Jämsä – Halli väliseltä tieltä Palsinan risteyksestä, noin 10 km Jämsästä Hallin suuntaan.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti