Kevättä kohti

Jämsä-Jukolan luontovaliokunnassa odotellaan lumien sulamista. Ympäristö- ja luontovaliokunta vastaa tarvittavien selvitysten tekemisestä ja niihin liittyvästä yhteydenpidosta maanomistajien ja viranomaisten suuntaan.

Kuva: Olli Levaniemi

Kilpailujärjestelyihin liittyvät maastotyöt on tehty. Jo ratasuunnittelun alkuvaiheessa huomioitiin luontoselvityksessä esille tulleet arvokkaat ja herkät luontokohteet. Tällaisia kohteita olivat pääosin metsälaissa määritellyt erityisen tärkeät elinympäristöt, pienialaiset purot, lehdot, kalliot tai suot. Myös luonnonsuojelualueet ja uhanalaiset kasvit on otettu ratasuunnittelussa huomioon. Yhteistyö eri valiokuntien välillä tähtää juurikin näiden herkkien luontokohteiden säästämiseen. Maastoon on rakennettu esimerkiksi maaston kulumista vähentäviä rakenteita.

Arvokkaiden ja herkkien luontokohteiden selviytymistä kymmenien tuhansien suunnistajien jaloista seurataan ennen ja jälkeen suurtapahtuman. Myös alueen linnut kuuluvat seurannan piiriin. Kesällä 2012 inventoitiin esimerkiksi haukkojen pesät. Tulevana keväänä inventoidaan alueen linnusto ja huomioidaan esimerkiksi kanalintujen pesät. Mikäli kanalintujen pesiä on suunnistajien reiteillä, niin pesien tallaaminen estetään rakenteilla tai nauhalla.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti