Iloiset talkoolaiset

Toimitsijoiden pysäköintialueella asuntoautosta kömpivä Alvoitun pariskunta on juuri lähdössä ensimmäiseen työvuoroonsa. Alvoitut tulivat paikalle jo perjantaina ja kotimatkalle Vihtavuoreen lähdetään sunnuntaina, kun Jukolan kylä hiljenee.

Alvoitut ovat kiertäneet matkailuautollaan monta Jukolaa, mutta Jämsä-Jukolassa he ovat ensimmäistä kertaa mukana talkoolaisina. – Jukola-organisaatiossa on tuttuja, jotka houkuttelivat meidät mukaan. Monia kansallisia kilpailuja on järjestetty, mutta onhan tämä ihan eri tason kilpailu. Nyt onkin ainutlaatuinen tilaisuus nähdä erilainen Jukola, toteavat Alvoitut.

– Meillä on täällä loistavat oltavat. Rauhallinen paikka, kävelymatka kilpailukeskukseen lyhyt, WC:t ja toimitsijaruokailu vieressä – voiko parempaa toivoa! Kyllä tässä on jo mietitty, että ensi vuonna lähdetään talkoolaisiksi Kuopioon, miettii Hanna Alvoittu.   

– Koko Jukolaa katsoo nyt eri silmin. Vaikka takana on monta juostua Jukolaa, vasta nyt on tuttavien puheista huomannut miten kauan tätäkin Jukoaa on valmisteltu ja kuinka paljon se vaatii työtä. Jos vain jotenkin voi olla avuksi, sen tekee mielellään, jatkaa Petri Alvoittu, jonka työrupeama loppuu Jukolan Viestin karttojen jakoon. Sen jälkeen mies alkaa keskittyä pitkään yöhön Vihtavuoren Pamauksen ykkösjoukkueessa.

« Takaisin

Taustayhteisöt

Yhteistyössä

Yhteistyössä

Suomen metsäkeskus
Suomen metsäkeskus

Yhteistyössä

Pääyhteistyökumppani

Osuusisännät - Jukolan viesti

Osuusisännät - Venlojen viesti